Air Cruise Parels van Mediterraan Europa

Dag 1: Palermo, Italië

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Programma

Dag 1: Palermo, Italië

Vliegtijd: 2.20 uur

U wordt door uw privéchauffeur thuis opgehaald voor de transfer naar het VIP Private Jet Center op Schiphol-Oost, alwaar u in alle rust en comfort wordt ontvangen. Hier maakt u kennis met uw medepassagiers alsmede de tourmanagers en bemanning van uw privévliegtuig en vertrekt u naar uw eerste bestemming: Palermo, gelegen op het eiland Sicilië, Italië.  

Met de sporen van de vele kolonisten, waaronder de Grieken, Romeinen en Noormannen, heeft Sicilië zijn eigen kenmerkende cultuur. De naam Palermo stamt uit de tijd van de Feniciërs: zij gaven de plaats de naam ‘Panormos’, wat haven betekent.

Palermo, een stad van schitterende contrasten, heeft een rijke historie en vele bezienswaardigheden. Het spel van licht en donker, het verschil tussen brede straten en achterafsteegjes, van de stilte in de kerken tot de drukte op de verschillende markten. Niets is wat het lijkt, niets is wat u verwacht. Palermo was al een welvarende stad onder de Romeinen en beleefde haar hoogtepunt onder de Arabieren. Later werd Palermo de hoofdstad van het koninkrijk van de Noormannen. 

De Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta is één van de belangrijkste bezienswaardigheden. De middeleeuwse kerk is gewijd aan de Maria-Tenhemelopneming en is gebouwd tussen 1179 en 1185. In de Kathedraal ziet u een mix van alle invloeden op de stad door de eeuwen heen. Zoals Arabisch, Romantisch, Gotisch en Renaissance. De Catacombe van de Capucijnen, is wellicht één van ’s werelds meest bizarre maar fascinerende toeristische attracties, hier vindt u ruim achtduizend min of meer gemummificeerde lichamen en geraamtes.

Uw hotel: Rocco Forte Villa Igiea
Het historische hotel Rocco Forte Villa Igiea ligt net buiten het drukke centrum van Palermo aan de voet van de berg Pellegrino en de Golf van Palermo. Het hotel is uniek gesitueerd aan de baai en heeft een prachtig uitzicht op zee en de kleine haven. Het opende haar deuren in juni van dit jaar. Aan het eind van de 19e eeuw kocht de machtige Siciliaanse familie Florio dit schitterende ‘palazzo’ van een Engelse admiraal. De familie ontving er verschillende hooggeplaatsten, en liet het gebouw door de bekende architect Ernesto Basile verfraaien in pure jugendstil. De prachtige ‘Sala Basile’ en de gangen met oude foto’s van staatshoofden die er logeerden, lonen op zich al het verblijf. Dit paleis heeft een schitterende metamorfose ondergaan. Elke kamer is in Art Nouveau design en het historische- stijl meubilair worden aangevuld met een panoramisch uitzicht op de baai.