Air Cruise Parels van Mediterraan Europa

Dag 12: Malta

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

Dag 10 & 11

Dag 12: Malta

Vliegtijd: 2.40 uur

U neemt vandaag afscheid van de woestijn en vliegt naar Malta, een archipel in het zuiden van Europa in de Middellandse Zee. Malta is een echt mediterraan wonder, geografisch gecentreerd in het hart van de Middellandse Zee en voor lange tijd al een zeer gewilde bestemming. Wij laten u Malta in al haar glorie zien. Het klimaat is aangenaam warm. De snorkelaars en duikers ontdekken hier het rijke onderwaterleven tussen de scheepswrakken.

Malta wordt al sinds de prehistorie bewoond, de eerste mensen hebben zich hier naar waarschijnlijkheid al in 5000 voor Christus gesetteld. Het waren de Feniciërs en de Grieken die hier de eerste permanente nederzettingen bouwden. In de loop der eeuwen heeft Malta vele heersers gehad, Carthago, de Romeinen, de Byzantijnen, Arabieren, Normandiërs en Sicilië. Na de verovering door Napoleon is het uiteindelijk een Britse kolonie geworden. Er zijn nog sporen van het Britse koloniale verleden te vinden: men rijdt hier links en iedereen spreekt naast het Maltees ook Engels.

Na aankomst op Malta maakt u kennis met Valletta. Het is een bijzondere zestiende-eeuwse stad die in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

De stad is zeer compact, de oppervlakte is slechts twee bij één kilometer. Het middeleeuwse centrum is omringd door een oude stadsmuur die nog volledig intact is. Tijdens uw verblijf ontdekt u de schatten van de ommuurde stad. Het rijke erfgoed van Valletta bestaat onder andere uit bekende bouwwerken als het Fort Sint-Elmo, de Grand Harbour, het Grootmeesterspaleis, de Herberg van Castilië en de Sint-Jansco Kathedraal met een collectie schilderijen van Caravaggio.

In de namiddag bezoekt u Mdina, een van de oudste plaatsen van Malta. Ooit was dit de hoofdstad van Malta. Laat u verrassen door de ambiance en de heerlijke intieme sfeer van Mdina op een mooie zomeravond.

Uw hotel: The Phoenicia Malta
Het iconisch historische hotel van Malta flankeert de belangrijkste poorten van de hoofdstad Valletta. The Phoenicia, gebouwd door  de Britten in de jaren 1930, was een favoriet van de Engelse koningin en is sinds 2017 aangesloten bij The Leading Hotels of the World. Het hotel is bekend vanwege zijn opvallende architectonische schoonheid en bevindt zich te midden van bijna acht hectare sierlijke tuinen, naast de Triton fontein op het plein nabij de stadspoort van Valletta (bij de hoofdingang met de indrukwekkende 16e-eeuwse bastionmuren van Valletta). De kamers en het interieur hebben de originele kenmerken behouden waaronder de mooie authentieke tegelvloeren, maar zijn ook up-to-date gebracht met frisse kleuren, texturen en strakke lokaal geproduceerde meubels.