Air Cruise Parels van Mediterraan Europa

Dag 3 & 4: Istanbul, Turkije

1 / 13
2 / 13
3 / 13
4 / 13
5 / 13
6 / 13
7 / 13
8 / 13
9 / 13
10 / 13
11 / 13
12 / 13
13 / 13

Dag 2

Dag 3 & 4: Istanbul, Turkije

Dag 3

Na uw ontbijt te hebben genoten vertrekt u richting het vliegveld voor uw vlucht naar Istanbul, Turkije.

Istanbul is één van de meest legendarische steden ter wereld. Het is een smeltkroes van kleuren en oosterse geuren. Herbeleef de glorie uit het rijke verleden, de stad beschikt over een schatkamer aan cultuur en imposante bezienswaardigheden. Istanbul dankt dit rijke verleden aan zijn ligging aan de Bosporus die de verbinding is tussen de Middellandse Zee en de Zwarte Zee, een natuurlijke scheiding van Europa en Azië. Vrijwel het gehele historische centrum van de stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Istanbul is oorspronkelijk in 667 v.Chr. gesticht door Griekse kolonisten en werd door hen Byzantion genoemd. Hierna werd de stad door de eeuwen heen vele malen veroverd, afgebroken en herbouwd door Romeinen, Arabieren, Bulgaren en de Kruisvaarders. Tegenwoordig is Istanbul, ook wel bekend onder de namen Byzantium en Constantinopel, één van de belangrijkste metropolen ter wereld.

Uw hotel: Ciragan Palace Kempinski
Het oorspronkelijke Çırağanpaleis werd in de periode 1863 - 1867 gebouwd in opdracht van Sultan Abdülaziz van het Ottomaanse Rijk. Het werd ontworpen door Nigoğayos Balyan. Het staat in de Turkse stad Istanbul aan de Europese kant van de Bosporus tussen de wijken Beşiktaş en Ortaköy. In 1910 brandde het paleis volledig af. Alleen de muren bleven gespaard. In 1989 is het vervallen paleis ‘als uit de as herrezen’ en omgetoverd tot een schitterend luxe hotel. Met zijn prachtige stijl, de geweldige ligging direct aan de Bosporus, het fascinerende uitzicht en resort-ambiance is het paleishotel een icoon van Istanbul. Sinds de opening heeft het talloze vooraanstaande gasten mogen verwelkomen waaronder afgevaardigden van regeringen, koninklijke families en beroemdheden. Het hotel is hét symbool van luxe, de legendarische Turkse gastvrijheid en onberispelijke service.
 

Dag 4

Vandaag bieden wij u diverse mogelijkheden om deze prachtige stad te verkennen. De vele invloeden en de turbulente geschiedenis van de stad vindt u terug in de indrukwekkende bezienswaardigheden en musea die de stad rijk is. Waaronder de Hagia Sophia, het Topkapı- en Pera paleis. Maar ook tientallen synagogen, waaronder de Neve Shalom-synagoge en de Asjkenazi-synagoge en honderden moskeeën waarvan de beroemdste: de Süleymaniye-moskee, Sultan Ahmetmoskee.

Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Grote Bazaar, alwaar u heerlijk kunt rondstruinen en koopjesjagers hun hart kunnen ophalen. Indien u van specerijen houdt dan is de Egyptische Bazaar een Eldorado voor de fijnproevers.

U maakt een sunsetcruise over de Bosporus en desgewenst kunt u genieten van een ontspannen Turks bad in het Hagia Sophia Hurrem Sultan Bathhouse. Het historische zestiende-eeuws Turks bad werd gebouwd in opdracht van Hurrem Sultan, gemalin en echtgenote van de Ottomaanse sultan Suleiman de Grote.