Air Cruise Parels van Mediterraan Europa

Dag 5 & 6: Cappadocië, Turkije

1 / 18
2 / 18
3 / 18
4 / 18
5 / 18
6 / 18
7 / 18
8 / 18
9 / 18
10 / 18
11 / 18
12 / 18
13 / 18
14 / 18
15 / 18
16 / 18
17 / 18
18 / 18

Dag 3 & 4

Dag 5 & 6: Cappadocië, Turkije

Vliegtijd: 1.00 uur

De naam Cappadocië is afkomstig van de Romeinen. Ten tijde van het Romeinse Rijk was het een Romeinse provincie genaamd Cappadocia en die naam wordt in Turkije nog steeds gebruikt.

Cappadocië is een prachtige regio vol sprookjesachtige grotwoningen, grillige valleien en ondergrondse steden. Cappadocië heeft één van de meest imponerende landschappen ter wereld. Cappadocië is eigenlijk een gigantische kuil die ontstond na een enorme uitbarsting van drie vulkanen, zo’n 40 miljoen jaar geleden. De uitbarsting duurde vele jaren. Na al die uitbarstingen was een enorme krater het enige wat over was. In Cappadocië kan je tegenwoordig twee natuurverschijnselen zien die verder nergens in de wereld te bezichtigen zijn, namelijk tufsteenkegels en de natuurlijke grotwoningen. Extreme erosie zorgt voor allerlei vreemde vormen, waaronder de beroemde tufsteenkegels. Deze wonderlijke rotspartijen zijn ontstaan door de werking van regenwater en wind op de diverse steensoorten. Op de bodem ziet u zacht tufsteen met daar bovenop hard kalksteen.

In de karstgrotten zijn in de loop der tijd kerken en huizen gebouwd. Al in de prehistorie werden de markante tufsteenkegels uitgehakt tot woningen. Zelfs complete dorpen vindt u onder de grond met opvallend veel kunstwerken van de toenmalige bewoners. Mensen hebben duizenden jaren in dit rotsachtige landschap gewoond.

Deze buitenaardse bestemming bezit tegenwoordig nog steeds enkele van ’s wereld meest fascinerende architectuur. U dineert in het Bezirhane Cave Hotel.

Uw hotel: Argos in Cappadocia
Dit luxe hotel bestaat uit een voormalig grotklooster en verschillende herenhuizen, uitgehouwen in de heuvels boven een wirwar van tunnels. Het is een fascinerend complex, met terrassen die uitkijken op de sprookjesachtige schoorstenen van de Duivenvallei in Cappadocië. Alle kamers zijn voorzien van originele kenmerken, waaronder gedetailleerde, uit steen gehouwen beelden en antieke meubels. Sommige kamers zijn toegankelijk via een ondergrondse tunnel en zijn voorzien van een gewelfd plafond. Verborgen onder de terrasvormige moestuinen is een netwerk van tunnels dat ooit werd gebruikt als toevluchtsoord voor vroege christenen. Deze ondergrondse kamers zijn nu de wijnkelders van het hotel en bevatten een collectie van meer dan 22.000 flessen.

Dag 6 Cappadocië

Vroeg in de ochtend, voor de zonsopgang, wordt u opgehaald voor een spectaculaire luchtballonvaart over Cappadocië. Varen in een luchtballon is weliswaar nauwelijks een ‘activiteit’ te noemen, maar wel een geweldige manier om het schitterende landschap in al haar grootsheid te ervaren. De kleuren van de opkomende zon maken het landschap tot een feeërieke schoonheid. Dit is zonder twijfel één van de mooiste gebieden om te bewonderen vanuit een luchtballon.

Na deze onvergetelijke ervaring bezoekt u de ondergrondse stad Kaymakli en het Openlucht museum. Het dorp is volledig gebouwd rond de honderden tunnels van de ondergrondse stad. Deze ondergrondse nederzettingen waren een veilige haven voor christenen die op de vlucht waren geslagen voor religieuze vervolging in de tijd van het Romeinse Rijk. Aanschouw hoe de bewoners destijds leefden in deze tunnels, die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt voor opslag en als stallen.

De ondergrondse stad Kaymakli bestaat uit 8 verdiepingen. Elk niveau is gebouwd rond een ventilatieschacht. Kaymakli is één van de 36 ondergrondse steden verspreid over Cappadocië.

Na de lunch heeft u keuze uit diverse excursies of kunt u genieten van de faciliteiten van uw hotel. De dag wordt afgesloten met een kleurrijke Sundowner Tour in de Rode vallei alvorens u gaat genieten van het diner.