Air Cruise Parels van Mediterraan Europa

Dag 7 & 8: Aswan, Egypte

1 / 15
2 / 15
3 / 15
4 / 15
5 / 15
6 / 15
7 / 15
8 / 15
9 / 15
10 / 15
11 / 15
12 / 15
13 / 15
14 / 15
15 / 15

Dag 5 & 6

Dag 7 & 8: Aswan, Egypte

Vliegtijd: 2.40 uur

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Aswan, Egypte.

Aswan is gelegen aan de Nijl en de Nubische Woestijn in Egypte.

De inwoners van Aswan stammen af van het Nubische Rijk en zijn anders van karakter en uiterlijk dan de mensen in het noordelijke deel van Egypte. Het woestijngebied dat begint vanaf de Westelijke Nijloever van Aswan is verrassend “anders”, woestijn en water  maken het verblijf in Aswan uniek.

 Tijdens uw verblijf maakt u boeiende excursies. Onze reisarchitect en tourmanager reizen binnenkort opnieuw naar Aswan, om de laatste verrassende  details voor een onvergetelijk verblijf te realiseren.

U overnacht in het historische Sofitel Legend Old Cataract Aswan Hotel. Het hotel is meer dan honderd jaar oud en nog steeds bezit dit hotel de grandeur van de Victoriaanse tijd. Het interieur met hoge plafonds, Perzische tapijten, antieke meubels en gekleurde kroonluchters is adembenemend. Tijdens een high tea op het Koning Farouk terras lijkt het of de tijd hier stil is blijven staan. Het uitzicht vanaf het terras op de Nijl, Elefantine eiland en de Nubische woestijn met het mausoleum van Aga Khan is ongeëvenaard. Het exterieur van het hotel werd gebruikt voor de verfilming van ‘Moord op de Nijl’, naar de bestseller van Agatha Christie. Zij verbleef hier ooit zelf, evenals andere vele beroemdheden zoals Winston Churchill.