Air Cruise Parels van Mediterraan Europa

Dag 9: Aswan - Cyprus

1 / 12
2 / 12
3 / 12
4 / 12
5 / 12
6 / 12
7 / 12
8 / 12
9 / 12
10 / 12
11 / 12
12 / 12

Dag 7 & 8

Dag 9: Aswan - Cyprus

Vliegtijd: 1.45 uur

In de morgen geniet u nog van uw heerlijke ontbijt, met uitzicht op de Nijl, alvorens u zich klaar maakt voor uw vlucht naar Paphos, gelegen op het eiland Cyprus.

Hoewel Cyprus een klein eiland is, heeft het vanwege zijn strategische ligging altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de Middellandse Zee. Daardoor was het eiland ook onderhevig aan vele invasies en is de cultuur een mengeling van invloeden uit vele werelden. Het eiland heeft eigenlijk een vergelijkbare geschiedenis als die van Malta waar u later deze reis een bezoek aan brengt. 

Tijdens uw bezoek aan het prachtige eiland wordt u niet alleen meegenomen in de geschiedenis maar gaat u genieten van het boeiende landschap, bijzondere plaatsen en maakt u kennis met de gastvrije bevolking.

Limasol is een mooi havenstadje, gelegen aan de zuidkust van Cyprus. Het stadje beschikt over een nieuwe en een oude haven. In de nieuwe haven vertrekken de ferry’s naar andere steden gelegen aan de Middellandse Zee en in de oude haven kunt u genieten van charmante vissersbootjes en leuke restaurantjes langs de mooie promenade. Er zijn interessante bezienswaardigheden zoals Ayia Napa Cathedral, de Moskee van Limasol en het middeleeuwse kasteel van Limasol. In dit kasteel trouwde, na de verovering van het eiland in 1192, koning Richard I Leeuwenhart van Engeland met prinses Berengaria van Navarra.

Uw hotel: Amara hotel Cyprus
Het in 2019 geopende superluxe Amara hotel is een parel op Cyprus. De naam komt van het oude Griekse woord Amarantos, wat eeuwig betekent. Het stijlvolle hotel prikkelt uw zintuigen en heeft een fantastische ligging aan zee. De details zijn overal tot in de puntjes voor u verzorgd. De moeiteloos elegante uitstraling en het gevoel van harmonie wordt doorgevoerd in de openbare ruimtes, de kamers en restaurants. Alle kamers en suites hebben een schitterend 180° panoramisch uitzicht op zee. 

Het kleurenschema heeft een vleugje poederblauw, groen en gebroken wit. Aan culinair genieten is eveneens geen gebrek. Met de Michelin bekroonde chefs is dit een beleving op zich met gerechten die zijn georiënteerd op de Grieks/Cypriotische, Japanse én Italiaanse keuken. Op enkele minuten afstand ligt de archeologische vindplaats Amathus die dateert uit circa 1100 voor Christus.