Air Cruise Parels van de Opera

Dag 7 & 8: Milaan, Italië

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Dag 5 & 6

Dag 7 & 8: Milaan, Italië

Dag 7 Sint-Petersburg – Milaan, Italië

Vliegtijd: 2:45 uur
Tijdsverschil: -1 uur
Opera: L’amore dei tre re – Italo Montemezzi
Locatie: Teatro alla Scala

In de loop van de ochtend vliegt u naar het authentieke Milaan. Na Rome is Milaan de tweede stad van Italië
en de hoofdstad van de regio Lombardije. Milaan behoort samen met Rome, Florence, Venetië en Napels tot een kwintet van de mooiste steden van Italië. Als modehoofdstad van Italië is Milaan een waar winkel-paradijs. Een bezoek aan het centrum van Milaan staat gelijk aan een programma vol cultuur en geschie-denis. Net als Sint-Petersburg beschikt ook Milaan over talloze interessante parels om te bezoeken. Wij nemen u graag mee naar enkele hoogtepunten van deze stad.

Dag 8 Milaan

Na het ontbijt verzorgen wij een excursie voor u waarbij u kennis maakt met enkele van de hoogtepunten van de prachtige stad. Hierbij kunt u denken aan een bezoek aan Santa Maria delle Grazie met het Laatste Avond-maal (mits beschikbaar), Casa Verdi, Duomo of een bezoek aan de Galleria Vittorio Emanuele II, één van de mooiste winkelpassages ter wereld! Als u liever alleen op verkenning gaat dan is dat ook mogelijk. La Scala werd tussen 1775 en 1778 gebouwd op de plaats van een kerk, de Santa Maria delle Scala. Het theater werd op 3 augus-tus 1778 ingewijd met een opera van Antonio Salieri. La Scala is één van de vier grootste operatheaters van Italië. Inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste ter wereld. 

Traditioneel is 7 december de opening van het theater-seizoen. Dit is de naamdag van Sint Ambrosius, de beschermheilige van de stad Milaan. 

’s Avonds bezoekt u het geweldige operatheater voor de opera L’amore dei tre re van Italo Montemezzi. De componist Montemezzi schreef met zijn L’amore dei tre re een opera die moeilijk tot een bepaalde stijl gerekend kan worden. De wijze van componeren doet denken aan Wagner, maar ook Debussy komt af en toe om de hoek kijken. Toen dirigent Toscanini de opera hoorde, besloot hij het werk in New York op te voeren. Het was in het begin van een wereldwijd succes; men zag L’amore dei tre re als de grootste dramatische opera na Verdi’s Otello.