Air Cruise Parels van de Opera

Dag 9 & 10: Wenen, Oostenrijk

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Dag 7 & 8

Dag 9 & 10: Wenen, Oostenrijk

Dag 9 Milaan – Wenen, Oostenrijk

Vliegtijd 2:35 uur
Opera: Le nozze di Figaro – Wolfgang Amadeus Mozart  Locatie: Wiener Staatsoper

Veel mensen kennen Wenen als de plek van het wereld-bekende nieuwjaarsconcert, maar wie de stad leert kennen, merkt dat de klassieke muziek een wezenlijk onderdeel van het stadsbeeld vormt. Zo liggen er in de trottoirs stervormige tegels met de namen van legen-darische componisten, dirigenten en solisten. Daarnaast zijn er de woningen van vele muzikale grootheden te vinden: Mozart, Schubert, Strauss, Brahms, Haydn en Beethoven.

De Weense Staatsopera is het belangrijkste en grootste operahuis van Oostenrijk en wordt gezien als één van de beste ter wereld. De voorstellingen worden vanuit de orkestbak begeleid door het Orchester der Wiener Staatsoper, waarvan het merendeel ook lid is van de befaamde Wiener Philharmoniker.

Vandaag bezoekt u Le nozze di Figaro van Wolfgang Amadeus Mozart. Deze opera is door Mozart geschreven speciaal voor Wenen en was tijdens de première gelijk een succes! Met veel spitsvondige humor stelden Mozart en zijn tekstschrijver Lorenzo da Ponte de grote standsverschillen uit die tijd aan de kaak.

Dag 10 Wenen - Rotterdam

Vliegtijd 1:30 uur

Alweer de laatste dag van uw aircruise in Wenen en omgeving. Vanochtend staat er een city tour op het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u deze ochtend wilt gebruiken om Wenen zelf te ontdekken, of om inkopen te doen. ‘s Middags staat er nog een mooie verrassing voor u op het programma om deze reis in stijl af te sluiten. Aan het begin van de avond vertrekt uw vlucht naar Rotterdam, waar u in de loop van de avond arriveert. U kunt terugkijken op een geweldige reis met vele muzikale, historische en culturele hoogtepunten.