Air Cruise Parels van Noord-Amerika

Dag 15 & 16: San Francisco

1 / 12
2 / 12
3 / 12
4 / 12
5 / 12
6 / 12
7 / 12
8 / 12
9 / 12
10 / 12
11 / 12
12 / 12

Dag 12 - 14

Dag 15 & 16: San Francisco

Kahului - San Francisco, Californië

Vliegtijd: 4.45 uur
Tijdsverschil: 3.00 uur

Van de exotische eilanden van Hawaii vliegt u naar San Francisco, de tolerantste en sfeervolste stad van de Verenigde Staten. Dat zijn twee eigenschappen die de in de staat California gelegen wereldbekende stad vaak toegedicht krijgt.

Niet voor niets dat deze relaxte sfeer ook vele bezoekers als een spreekwoordelijke magneet aantrekt. De stad is duidelijk vriendelijker dan andere grote Amerikaanse steden. Daarnaast zijn er verschillende bezienswaardigheden die de moeite zeker waard zijn. De beroemde kabeltrams zijn uitgegroeid tot hét symbool voor de stad. Wie een televisiefragment ziet met daarop de kabeltram associeert dat vrijwel direct met San Francisco, zelfs zonder ooit de stad te hebben bezocht. De eerste kabeltram reed al in 1873 over Nob Hill.

Uw accommodatie: The Ritz Carlton, San Francisco
Het veelgeprezen hotel The Ritz-Carlton, San Francisco legt de tijdloze elegantie vast van de meest iconische stad van de Bay Area. Het hotel is gevestigd in een monumentaal gebouw uit 1909 en ligt op loopafstand van Nob Hill en Union Square. De gasten genieten van eigentijdse luxe in prachtige kamers en suites. Met een mix van moderne technologie en couture design, bieden de luxe suites, hotelkamers en de Club Lounge een warm welkom ‘toevluchtsoord’ in het bruisende centrum van San Francisco.

Dag 16 San Francisco

Vandaag bezoekt u een aantal van de meest interessante bezienswaardigheden van San Francisco en is er tijd om de stad individueel te verkennen.

De bekendste bezienswaardigheden zijn de Golden Gate Bridge en Fisherman’s Wharf Pier 39. Het eiland Alcatraz ligt in de Baai van San Francisco en heeft een aantal decennia gediend als één van de best bewaakte gevangenissen van het continent. Ontsnappen was praktisch onmogelijk waardoor dit een plek werd waar de zwaarste criminelen hun straf mochten uitzitten. Het maffi akopstuk Al Capone verbleef hier van 1934 - 1939.

U kunt er ook voor kiezen om vandaag het beroemde wijngebied van Napa Valley te bezoeken. Tijdens wijnproeverijen maakt u kennis met de mooiste wijnen van Napa Valley. De Napa Valley wijnen behoren tot de beste wijnen van Amerika. Tegenwoordig komt zo’n 20% van alle Californische wijnomzet uit Napa Valley. Niet voor niets heeft Robert Mondavi samen met Baron Philippe Rothschild, bekend van Château Lafite-Rothschild, hier een winery die luistert naar de naam ‘Opus One’.