Air Cruise Parels van Noord-Amerika

Dag 19: Jackson Hole - Mount Rushmore - Boston

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Dag 17 & 18

Dag 19: Jackson Hole - Mount Rushmore - Boston

Jackson Hole - Mount Rushmore - Boston

Vliegtijd: 1.20 uur & 3.00 uur
Tijdsverschil: +2.00 uur

Onderweg naar Boston brengen we nog een bezoek aan het beroemde Mount Rushmore. Mount Rushmore ligt in de Black Hills van South Dakota, daar zijn de in graniet uitgehouwen gezichten van vier presidenten te zien. Het is een eerbetoon aan George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt, omdat zij veel hebben betekend bij de totstandkoming van wat we nu kennen als de Verenigde Staten. Het monument ligt in de natuurlijke omgeving van het Mount Rushmore Memorial Park en is uitgegroeid tot één van ‘s werelds bekendste bezienswaardigheden.

Na uw bezoek aan Mount Rushmore vliegt u naar Boston. Door het tijdsverschil, komen we in de loop van de avond aan in Boston. Boston, het boegbeeld van New England en de wieg van de Amerikaanse vrijheid, staat bekend als een van de meest historische, welvarende en invloedrijke steden van de Verenigde Staten. Als hoofdstad van de staat Massachusetts is Boston rijk aan bezienswaardigheden, musea en historische locaties. Amerikanen mogen graag overdrijven als het om geschiedenis gaat (de gemiddelde Romeinse stoeptegel is vaak interessanter dan de meeste bezienswaardigheden die de Amerikanen het predicaat ‘historisch’ opdrukken). Boston is echter een uitzondering. Deze stad heeft zich namelijk wél terecht een plaatsje in de geschiedenisboeken veroverd. Het Old State House en de Faneuil Hall zijn slechts voorbeelden van locaties die een prominente rol speelden tijdens de totstandkoming van het hedendaagse Amerika.

Uw hotel: The Langham Boston
U verblijft de komende twee nachten in het zeer luxe 5-sterrenhotel The Langham, Boston, dat gehuisvest is in het voormalige gebouw van de Federal Reserve Bank. Na een intensieve renovatie is het hotel in 2021 geopend. Het statige gebouw is gelegen aan het Norman Leventhal Park en beschikt over gastronomische restaurants en elegante kamers. Elke kamer is ontworpen met lichte en koele blauwe kleuren met op maat gemaakte meubels en beschikt over een Italiaans marmeren badkamer met zachte badjassen en slippers. Italiaanse familiemaaltijden worden bereid in Grana, het nieuwe klassieke restaurant in de grote zaal van de voormalige Federal Reserve Bank. The Fed, een charmante cocktailbar, serveert onder andere ambachtelijke cocktails.