Air Cruise Parels van Noord-Amerika

Dag 1: Amsterdam - Calgary, Canada

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

Programma

Dag 1: Amsterdam - Calgary, Canada

Vliegtijd: 9.05 uur
Tijdsverschil: - 8.00 uur

Wij hebben er voor gekozen om de vliegreis van Amsterdam naar Calgary te laten verzorgen door de KLM. U vliegt comfortabel in de businessclass van KLM in 9 uur naar Calgary, de toegangspoort tot het hart van de Rocky Mountains.

De eerste bewoners van het huidige Calgary waren de Blackfoot-indianen. De eerste Europeaan was de Ier John Glenn. Hij vestigde zich hier in 1873 aan de Bow River. Voordat de stad de naam Calgary kreeg, werd de stad Fort Brisebois genoemd en wat later werd dit Fort Calgary. Fort Calgary werd verbonden aan de Canadian Pacific Railway. Het hoofdkantoor van de Canadian Pacific Railway is hier nog steeds gevestigd. Calgary is nu één van de grootste steden van West-Canada. Het is de oostelijke toegangspoort tot de Rocky Mountains en de nationale parken Banff en Jasper. De skyline van de stad vormt een mooi contrast met de achterliggende bergen. U heeft tijdens uw verblijf de keuze uit een aantal interessante excursies. Naast een stadstour kunt u onder andere een bezoek brengen aan het Heritage Park Historical Village, de Calgary Tower in het centrum en het Olympic Plaza.

Pre Arrangement

Ervaring leert dat onze gasten het prettig vinden om uitgerust te beginnen aan een Air Cruise. In de businessclass van de KLM zijn er maximaal 30 businessclass stoelen beschikbaar. Wij bieden daarom een aantal van u de mogelijkheid om een dag eerder te vertrekken. U begint dan ontspannen aan uw Air Cruise en kunt desgewenst Calgary verkennen. U komt in het begin van de middag aan in Calgary.

Voor deze extra dag zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Indien u hier interesse in heeft kunt u dit aangeven op het reserveringsformulier. De reserveringen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Uw hotel
U overnacht in Fairmont Palliser Calgary. Sinds de opening in 1914, als onderdeel van de groei van de Canadian Pacific Railway, heeft Fairmont Palliser een sleutelrol gespeeld in de geschiedenis van Calgary. Het hotel dateert dan wel uit de vroeg 20ste eeuw, maar deze vorstelijke Grande Dame vertoont geen tekenen van ouderdom. U gaat terug in een tijd van welopgevoede elegantie terwijl u geniet van alle gemakken van de moderne tijd. De kamers voelen licht en modern aan, maar hebben een elegant retro randje. U zult u meteen verwend voelen door de warme tinten chocolade, honing en botercrème geaccentueerd met chique massief houten meubilair.