Air Cruise Parels van Noord-Amerika

Dag 3: Banff National Park

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

Dag 2

Dag 3: Banff National Park

Vandaag verkent u het Banff National Park.

Het National Park beslaat een gebied van 6641 km² en omvat onder meer de plaatsjes Banff en Lake Louise. Banff was het eerste nationale park van Canada, opgericht in 1885, en heette oorspronkelijk het Rocky Mountain Park. Het park werd later uitgebreid en hernoemd naar het gelijknamige treinstation aan de Canadian Pacific Railway. In 1984 werd Banff , samen met andere parken in de Canadese Rockies, opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Het hart van het gebied wordt gevormd door het Columbia Icefield, de grootste ijsvlakte van het Noord-Amerikaanse continent. Volgens wetenschappers is de ijsmassa in de afgelopen 125 jaar anderhalve kilometer korter geworden. De gletsjers leveren water aan maar liefst drie zeeën: de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan en de Noordelijke IJszee. Deze immense ijsvlakte herbergt niet alleen zes enorme gletsjers, waaronder de machtige Athabascagletsjer, maar heeft ook enkele van de hoogste bergen van de Canadian Rockies.

Lake Louise is beroemd vanwege zijn opvallende blauw/groene kleur en dankt zijn bestaan aan het smeltwater van de gletsjers.

Op het programma staan onder andere een bezoek aan: Lake Louise, Peyto Lake, Big Hill, Victoria Glacier, Athabasca Falls en de spectaculaire Skywalk.

U overnacht vandaag weer in het Fairmont Chateau Lake Louise.