Air Cruise Parels van Noord-Amerika

Dag 9 & 10: Kenai Fjords NP & Lake Clark NP (Alaska)

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

Dag 8

Dag 9 & 10: Kenai Fjords NP & Lake Clark NP (Alaska)

Dag 9

Aan de oostkust van de Kenai schiereilanden ligt Seward, dit is de grootste stad van de schiereilanden en telt nog geen 3000 inwoners. Toch speelt Seward een cruciale rol in de handel en transport van Alaska, vanwege de ijsvrije haven. Vanuit Seward maakt u een schitterende privécruise door het Kenai Fjords National Park. Geniet van adembenemende landschappen terwijl uw National Park Ranger u alles vertelt over de flora en fauna die u hier tegenkomt zoals zeeleeuwen, de Amerikaanse zeearend, zeeotters, walvissen en papegaaiduikers.

Dag 10

Vanaf Anchorage vliegt u met een watervliegtuig naar het Lake Clark National Park. De vlucht op zich is al een geweldige ervaring. U vliegt over drie actieve vulkanen, gletsjers, bergen, rivieren en valleien.

Denk aan alle pracht die Alaska kenmerkt”, schreef natuurbeschermer John Kauffmann. “Gletsjers, vulkanen, alpentorens, wilde rivieren, meren met vlagzalm in opkomst. Stel je kusten voor met talloze zeevogels. Stel je dichte bossen en uitgestrekte toendra’s voor, kuddes kariboes, grote rondzwervende beren. Concentreer dit alles en meer nu in minder dan één procent van de staat - en zie de Lake Clark-regio, de belichaming van Alaska.”

Lake Clark National Park staat bekend als een van de beste plekken om beren te spotten in Alaska en dit is niet zonder reden. Dit gebied is de thuisbasis van de bruine beren, maar het is niet ongewoon om ook zwarte beren in het gebied te zien. Lake Clark National Park, gelegen aan de bovenloop van Bristol Bay, is de belichaming van het wildernislandschap van Alaska. Naast een verscheidenheid aan ecosystemen omvat het park met een oppervlakte van vier miljoen hectare vulkanen, grillige bergen, gletsjers, wilde rivieren, watervallen en diverse wilde dieren. In dit park ligt Silver Salmon Creek. Deze locatie is de ultieme berenhabitat. De rivieren die hier door de prairies stromen zitten vol met zalm, zowel de zilveren als de roze zalm wat de hele zomer lang inwonende bruine berenpopulaties trekt. Ook hier zijn de lokale bevolking en cultuur nog afhankelijk van land en water. Archeologische vondsten tonen aan dat mensen, meest recentelijk Dena’ina-indianen, al eeuwenlang in het gebied wonen. De overvloedige zalm en het wild maakten hun vaste bestaan mogelijk.