Exceptioneel Italië

Dag 7: Florence-Castiglione della Pescaia

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

Dag 6

Dag 7: Florence-Castiglione della Pescaia

Vandaag rijden we over de Strada del Chianti door de buitengewoon mooie Chianti streek. De weg slingert door glooiende Toscaanse heuvels beplant met olijfbomen en wijnstokken, die de uitstekende Chianti Classico DOCG wijn produceren. We passeren panoramische, bochtige weggetjes, wijnkastelen en fotogenieke dorpjes.

Geniet van een heerlijke lunch in een van de wijngaarden gelegen in de buurt van San Gimignano, ook wel het ‘Manhattan van Italië’ genoemd. Via het dorp Castellina rijden we over de Strada Fioraie richting Poggibonsi. Dit is een van de meest spectaculaire wegen in Toscane. Het rijden in een supercar over deze twee wegen is een onvergetelijke ervaring.

Uw hotel: Hotel L’Andana.
Het gebouw dat nu L’Andana huisvest, was ooit een Medici-villa. De groothertog van Toscane, Leopold II, verbleef hier tijdens het zomerseizoen. L’Andana ligt bij Castiglione della Pescaia, een pittoresk, middeleeuws dorp in de prachtige Maremmaregio. Deze regio wordt geprezen om zijn weelderige landschap dat zich uitstrekt tot aan de Tyrreense Zee.

De oprijlaan van L’Andana is omzoomd met cipressen en ziet uit op olijfboomgaarden en wijngaarden. Het sterren restaurant Trattoria Enrico Bartolini maakt optimaal gebruik van de prachtige locatie van het hotel.

De culinaire filosofie ‘Contemporary Classic’ van chef Enrico Bartolini, laat het heden en verleden samensmelten tot een geheel nieuwe smaaksensatie. Dit is niet alleen een geweldige plek om te verblijven maar ook om te genieten van de typisch Italiaanse levensstijl.