Air Cruise Parels van Down Under

Dag 12 & 13: Ayers Rock

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Dag 9 - 12

Dag 12 & 13: Ayers Rock

Na het ontbijt vaart u terug naar de luchthaven voor uw vlucht naar het rode hart van Australië: het Uluru-Kata Tjuta National Park. Het park staat op de Werelderfgoed-lijst van UNESCO.

Midden in de immense Outback vindt u twee hoogte-punten van ‘s werelds meest bijzondere geologische attracties: Uluru (Ayers Rock) en de Kata Tjuta (The Olgas). De grote rode rots in het midden van het land is het bekendste symbool van Australië: Uluru, ook wel ‘Ayers Rock’ genoemd. Naast de indrukwekkende kleurschakeringen van de monoliet die gedurende de dag steeds wisselen, vindt u hier ook rotskunst van de Aboriginals. Rotsschilderingen zijn de oudste Aboriginal kunst die u kunt bezichtigen. Er zijn tekeningen die veertigduizend jaar oud zijn. Deze schilderingen werden gebruikt om kinderen te leren over het land en de Droomtijd.

Tijdens uw verblijf bezoekt u ook de Olgas. De Olgas zijn een collectie van kleinere rondere rotsen, zo’n 32 km ten westen van Ayers Rock. Elk van de 36 koepels heeft een mythologisch verhaal en speelt een belangrijke rol in de Droomtijd legendes van de Aboriginals. 

Hoewel het woestijnlandschap een droge en doodse indruk geeft, vindt u hier ruim 500 plantensoorten, 27 typisch Australische zoogdiersoorten en 73 reptielen-soorten.

U verblijft in het Sails in the Desert hotel dat perfect is gelegen om optimaal te genieten van de Australische Outback. Het hotel is goed gelegen om te genieten van de zonsopgang en zonsondergang in de woestijn.