Air Cruise Parels van Down Under

Dag 14 & 15: Queenstown & Milford Sound

1 / 3
2 / 3
3 / 3

 

 

 

 

 

1 / 3
2 / 3
3 / 3

Dag 13 & 14

Dag 14 & 15: Queenstown & Milford Sound

Dag 14 Sydney - Queenstown, Nieuw-Zeeland
Vliegtijd: 3.20 uur

Vandaag verlaat u Australië en vliegt u naar Nieuw-Zeeland. Omringd door majestueuze bergen en gelegen aan de kust van het kristalheldere Lake Wakatipu is Queenstown een van de vier belangrijkste steden in Nieuw-Zeeland. Hoewel het toerisme tot een snelle ontwikkeling heeft geleid, ademt Queenstown nog altijd de sfeer van een kleine stad en bewaart het trots zijn banden met de dagen van de goudkoorts. De eerste Maori’s vestigden zich hier ruim duizend jaar geleden, maar toen de Moa’s (grote loopvogels) waren uitgestorven, vertrokken de Maori’s naar de kust. 

Wat u ook doet, wat uw stijl ook is, Queenstown voedt de  verbeelding, wakkert uw passie aan en revitaliseert uw geest. 's Avonds geniet u van een heerlijk diner met het mooiste uitzicht over Queenstown in het Skyline Gondola Restaurant.

Uw hotel voor de komende drie nachten is het Hilton Queenstown Resort & Spa en ligt op een serene locatie in het hart van het bruisende dorp Kawarau, aan de pracht-ige oevers van Lake Wakatipu. Binnen 10 minuten bent u met de watertaxi in het centrum van Queenstown.

Dag 15 Milford Sound

Na het ontbijt reist u langs Lake Wakatipu naar Te Anau, de “Poort naar Fiordland”, en het Fiordland National Park. Als u door de Eglinton Valley rijdt, ziet u oude alpiene beukenbossen, prachtige watervallen en de beroemde Mirror Lakes. Via de Homer Tunnel, die door de rots van een berg is geboord, bereikt u de Cleddau Valley en de Milford Sound. Met een privéboot gaat u het spectaculaire landschap van Milford Sound ervaren. Milford Sound is een fjord van zestien kilometer lang. De bergwanden rijzen tientallen meters de lucht in. Spectaculaire watervallen donderen het donkere water in.

Indrukwekkend is de Mitre Peak, een berg in de vorm van een mijter die rechtstreeks uit het fjord oprijst. Onze gespecialiseerde natuurgids neemt u mee op een onvergetelijke reis langs hoge bergen en prachtige watervallen. U vaart langs bijzondere geologische
verschijnselen zoals de Lion Mountain, de Elephant en Copper Point. U ziet de zeerobben op de rotsen zonnen en met een beetje geluk ziet u dolfijnen en de Fiordland-kuifpinguïn.

's Avonds wordt het diner geserveerd in Wakatipu Grill restaurant.