Air Cruise Parels van Down Under

Dag 18 - 20: Taupo

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

 

 

 

 

 

 

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

Dag 16 & 17

Dag 18 - 20: Taupo

Dag 18 Queenstown - Rotorua
Vliegtijd: 1.40 uur

Na het ontbijt vliegt u van Queenstown naar Rotorua, gelegen op het Noordereiland. De omgeving van Rotorua is ideaal om een aantal unieke ervaringen op te doen die Nieuw-Zeeland te bieden heeft. Er is geen betere plaats om de traditionele Maori cultuur te ontdekken en het unieke geothermische landschap van de regio is een belevenis op zich.

Te Puia ligt in de Whakarewarewa Geothermal Valley en is het levende centrum van de Maori cultuur in Nieuw-Zeeland. In Te Puia vindt u het New Zealand Maori Arts and Crafts Institute (een verblijf met levende kiwi’s), de wereldberoemde Pohutu Geyser en meer dan 500 geothermische wonderen. Van Te Puia gaat u naar Taupo met een stop bij de prachtige Huka Falls. De Waikato River, de langste rivier van Nieuw-Zeeland, loopt vanaf Lake Taupo gracieus tussen rivierbanken door die 100 meter uit elkaar liggen.

De Huka Lodge geldt als een van de beste hotels ter wereld. Het ligt op het Noordereiland bij Taupo, aan de oever van de Waikato River en op loopafstand van de Huka waterval. De lodge stamt uit 1920 en heeft in de loop der tijd vele beroemde gasten mogen verwelkomen onder wie Koningin Elizabeth II, koning Willem-Alexander en koningin Maxima, Bill Gates, Rod Stewart en Barbra Streisand. Zodra u in de lodge bent, waant u zich in een wereld van rust en exclusiviteit waar alleen het kabbelende water en het gezang van vogels voor muziek zorgen. Er zijn slechts 25 suites aanwezig op de 68.797 vierkante meter van het schitterende landgoed.

Dag 19 Lake Taupo & Tongariro National Park

Na het ontbijt maakt u een onvergetelijke vlucht over Lake Taupo en het Kaimanawa Gebergte om de wilde paarden te zien. U landt naast de Rangitikei River en geniet van de magische stilte. Hierna vliegt u over de vulkanen van het Tongariro National Park, de Tongariro Alpine Crossing en de Te Maari Crater. De vluchten en het programma zijn wel onder voorbehoud van weersomstandigheden.

De lunch geniet u in de lodge. De dag is verder ter vrije besteding waarin u o.a. kunt genieten van de faciliteiten van deze geweldige lodge.

Het diner wordt geserveerd in de lodge.