Air Cruise Parels van het Verre Oosten

Dag 12 & 13: Hiroshima

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

Dag 10 & 11

Dag 12 & 13: Hiroshima

Dag 12: Kyoto - Hiroshima

Een reis door Japan is niet compleet zonder de ervaring van een treinreis met de beroemde Shinkansen. Al sinds 1964 kijkt de wereld vol bewondering naar deze bijzon-dere hogesnelheidslijn, waar treinen met meer dan 310 km per uur overheen razen. De afstand van Kyoto naar Hiroshima is 380 km, u bent in 1:36 uur in Hiroshima!

Uw hotel: Iwaso (Ryokan)  of  Sheraton Grand Hiroshima Hotel.

Tijdens uw verblijf in Hiroshima kunt u kiezen uit
twee verschillende accommodaties. Iwaso is een luxe Ryokan, geopend in 1893 en gelegen in een zeer mooi deel van het Momijidani Park. Iwaso werd gebouwd in de ‘Miya-Daiku’ stijl, door dezelfde ambachtslieden die Japanse heiligdommen bouwden. Iwaso mocht beroemde auteurs, kunstenaars en leden van de Japanse koninklijke familie als gast verwelkomen U zult hier de traditionele Japanse gastvrijheid en tradities ervaren.
U slaapt dicht op de grond in een traditioneel Japans
futonbed. U kunt zowel binnen als buiten genieten
van heilzame natuurlijke heetwaterbronnen. Zowel
het traditionele Japanse diner, bestaande uit zeer
veel gerechten, als het ontbijt worden bereid met
verse lokale ingrediënten. 

Indien u geen Ryokan prefereert kunt u ervoor kiezen
om te overnachten in het Sheraton Grand Hiroshima
Hotel. Dit hotel is gelegen in het centrum van
Hiroshima op 2,4 km afstand van het Hiroshima Peace
Memorial Park. Het hotel heeft 238 kamers verdeelt
over 21 verdiepingen en biedt de faciliteiten die u van
een luxe hotel mag verwachten.

Dag 13 Hiroshima

Bij Hiroshima denkt u zeer waarschijnlijk direct aan de eerste atoombom die hier aan het einde van de Tweede Wereldoorlog viel. Het was de eerste aanval met een atoombom ooit. De stad was compleet verwoest, op een enkel gebouw na stond er niets meer. De tijd stond hier werkelijk stil. Hiroshima verrees echter als een feniks uit de as en vandaag de dag is Hiroshima een energieke,
ruim opgezette metropool, met een moderne architec-tuur die zo kenmerkend is voor Japan.

Tijdens uw verblijf in Hiroshima bezoekt u het indrukwekkende Hiroshima Peace Memorial Museum, gelegen in het gelijknamige park. Dit museum moet eigenlijk verplicht door iedere wereldleider worden bezocht als waarschuwing voor de waanzin van een oorlog. Natuurlijk zijn er meer monumenten te zien van deze zwarte geschiedenis van de mensheid. Ondanks deze geschiedenis, hangt er in de stad een fijne vriendelijke sfeer.

In de stad vindt u veel groen met mooie parken,
zoals de Shukkei-en Garden, Hijiyama Park en het
Peace Memorial Park. Het bezoek aan Miyajima eiland is een must als u in Hiroshima bent. Het hoogtepunt van het eiland is de wereldberoemde Itsukushima-schrijn. Vooral de toegangspoort, de Tori is prachtig en is één van de mooiste bezienswaardigheden van Japan.

Overnachting: Iwaso Ryokan of Sheraton Grand
Hiroshima Hotel.