Air Cruise Parels van het Verre Oosten

Dag 17 - 19: Yangshuo

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Dag 14 - 16

Dag 17 - 19: Yangshuo

Dag 17: Boracay - Guilin

Vliegtijd naar Manilla: 1.10 uur.
Vliegtijd naar Guilin: 3.40 uur.
Tijdsverschil Manilla - Guilin: +1 uur.

U begint vandaag uitgerust aan het volgende deel van uw avontuur en vliegt van Boracay via Manilla naar Guilin in China. Guilin ligt in één van de mooiste gebieden van China, de stad wordt omgeven door de prachtige karst kalksteenbergen. Guilin is ook de stad van het water. Het centrum wordt omringd door twee rivieren (de Li en Taohua rivier) en vier meren (Rong Hu, Shan Hu, Gui Hu en Mulong Hu). Tijdens uw verblijf maakt u onder andere een boottocht over de machtige Li-Rivier.

Uw hotel: Alila Yangshuo
Dit zeer unieke hotel was ooit een werkende suiker-fabriek. Alila Yangshuo is nu een modern retro resort met een combinatie van stijlvolle eenvoud, innovatief design, ingetogen luxe en de schilderachtige omgeving aan de rivier. Perspex vloerbedekking bedekt de subtiel verlichte oude fundamenten. De maoïstische motiverende slagzinnen geschilderd op de buitenmuren zijn perfect bewaard gebleven. Alle kamers en suites zijn modern ingericht en combineren stijlvol eenvoud met  uitzonderlijk comfort en gemak. Alle kamers beschikken over een eigen terras met een vredig uitzicht op het omliggende landschap.

De kunst die u hier tegenkomt is bijzonder.
Een uitgebreide Chinese kunstcollectie uit ieder tijdperk,
traditionele schilderijen en moderne beeldhouwkunst
vindt u rond de receptie en het restaurant.

Dag 18 & 19 Yanghsuo

De ochtend staat in het teken van twee bijzondere
ervaringen. U krijgt les in de kunst van Tai Chi Chuan
en u maakt kennis met de intrigerende traditionele
Chinese geneeskunde. Tai Chi Chuan is een Chinese traditionele krijgskunst gebaseerd op de Taiji filosofie en wordt wereldwijd door miljoenen mensen beoefend om meer balans in het leven te krijgen. De Traditionele Chinese Geneeswijze bestaat al ruim 4000 jaar en is gebaseerd op de theorie van de Vijf Elementen, het meridiaan stelsel van het menselijk lichaam en Yin Yang. Vanuit de oude Chinese natuurfilosofie is de basisgedachte dat ziektes ontstaan doordat de balans in het lichaam verstoord is. 

’s Middags verkent u de prachtige omgeving van Guilin.
Met een 4WD jeep rijdt u door de verborgen valleien
tussen het torenhoge karstlandschap. Geniet van de sfeer van het authentieke Guilin, terwijl u door kleine dorpjes rijdt, de lokale bevolking ontmoet en dieren spot. 

Op dag 19 maakt u onder andere een cruise over de
Li-Rivier. De ontspannen riviercruise vanuit Guilin is
dé manier om van het schilderachtige karstlandschap
te genieten. Grillige bergen, wuivende bamboebossen
en pittoreske dorpjes glijden in rustig tempo aan u
voorbij. Zonnig of nevelig, mooi is het altijd!

Overnachtingen: Alila Yangshuo.