Air Cruise Parels van het Verre Oosten

Dag 20 - 22: Shanghai

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Dag 17 - 19

Dag 20 - 22: Shanghai

Dag 20: Guilin - Shanghai

Vliegtijd: 2.10 uur.

Na het ontbijt gaat u naar het vliegveld van Guilin
voor uw vlucht naar Shanghai. Bij aankomst in
Shanghai maakt u een korte stadstour terwijl uw
koffers naar het hotel worden gebracht.

Shanghai is een intrigerende wereldstad van  uiter-sten. Het is een fascinerende stad om te ontdekken! Mede door de mengelmoes van culturen, de sporen van vervlogen tijden en het nieuwe en moderne China. De stad kent een roemruchtig verleden. Mede dankzij het feit dat buitenlanders aan het begin van de negentiende eeuw de mogelijkheden ontdekten om Shanghai tot havenstad te transformeren. De haven is nu de grootse haven ter wereld. De stad wordt in tweeën gedeeld door de Huangpu Rivier. Ten westen van de rivier ligt het ‘oude’ Shanghai, waar de Bund met haar koloniale gebouwen ligt. Ten oosten van de rivier ligt Pudong (ofwel ‘oosten’), het nieuwe en ultramoderne gedeelte van de stad.

Uw hotel: The Peninsula Shanghai
Het hotel is zonder twijfel één van de mooiste hotels
van China, chic en een baken van luxe gastvrijheid aan
de iconische promenade langs de rivier. Het hotel wint
ieder jaar opnieuw vele prestigieuze prijzen. The Peninsula Shanghai harmoniseert moeiteloos prachtige interieurs in Art Deco stijl met modern comfort. Het interieur van de kamers zijn een moderne  inter-pretatie van Art Deco, een eerbetoon aan het Shanghai van de jaren 20 met pluche tapijten, koningsblauw of celadongroene accenten en donker hout. De suites zijn voorzien van een aparte zithoek. Op de bovenste ver-dieping beschikken de suites over een terras met uitzicht op de Bund, een eigen jacuzzi en een fitnessruimte. Het hotel beschikt over veelgeprezen restaurants met een Michelinster.

Dag 21: Shanghai & Zhujiajiao

Het is onmogelijk om alle bijzondere plekken van Shanghai en omgeving in een korte tijd te ontdekken, daar heeft u weken de tijd voor nodig. Wij nemen u vandaag in vogelvlucht mee naar enkele bijzondere
plaatsen die wij speciaal voor u hebben geselecteerd.

Wij begrijpen dat u wellicht deze dag zelf wil gebruiken om te genieten van de faciliteiten van uw hotel of
bijvoorbeeld wil shoppen (uw tourmanagers adviseren u hier graag over). Onze kennismaking met de stad
neemt u onder andere mee naar de Yuyuan Garden, de oude stad en Zhujiajiao (het ‘Venetië van Shanghai’).

Via de Ming-poort is de Oude Stad te bereiken. Het oude China is hier terug te vinden in een doolhof van aparte winkeltjes en restaurantjes. In het midden van de Oude Stad ligt het beroemde achttiende-eeuwse Huxinting theehuis. Rondom het theehuis zijn de prachtige Yuyuan
Gardens te vinden. Deze authentieke Chinese tuin is in 1559 aangelegd gedurende de Ming-dynastie. Een oase van rust waar nog veel hoogbejaarde Chinezen dagelijks genieten van een kopje groene thee.

Toen Shanghai in de tijd van de keizers nog een gehucht was, voeren de gondels en vrachtschepen af en aan op de vele kanalen van bloeiende handelssteden. Zhujiajiao is zo’n oude handelsstad met talloze kanalen, bruggen, rode Chinese lantaarns en pittoreske witte huizen. De stad stamt uit de Yuan-dynastie (1271–1368) en kende haar gouden tijd gedurende de opvolgende Ming-dynastie (1368-1644) toen het uitgroeide tot één van de rijkste handelssteden in de regio. 

Overnachting: The Peninsula Shanghai.