Air Cruise Parels van het Verre Oosten

Dag 22 & 23: Almaty

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

Dag 20 - 22

Dag 22 & 23: Almaty

Dag 22 Shanghai - Almaty

Vliegtijd Shanghai - Almaty: 6.45 uur.
Tijdsverschil Shanghai - Almaty: -2 uur.

De laatste dag in China is aangebroken. U kunt op uw gemak genieten van uw ontbijt in het hotel en een ochtendwandeling maken over de Bund. Vervolgens vliegt u naar Almaty in Kazachstan.

Om een lange vliegtijd te voorkomen maakt u een stop-over in het interessante Almaty, gelegen in het zuidoosten van Kazachstan. Aan het einde van de middag arriveert u in deze stad. 

Uw hotel: The Ritz-Carlton, Almaty, een van de mooiste hotels van Kazachstan. Prachtig vormgegeven en onberispelijk gelegen, The Ritz-Carlton, Almaty combineert moeiteloos de duurzame cultuur van een oude Silk Road-stad met de moderne dynamische architectuur van een moderne stad. Alle kamers en suites bieden een panoramisch uitzicht over de stad en de bergen. De chique Esentai Mall bevindt zich bij het hotel.

Dag 23 Almaty & terugvlucht Amsterdam

Almaty is de grootste stad en voormalige hoofdstad van Kazachstan. De stad ligt vlakbij de grens met Kirgizië en wordt ook wel Alma-Ata genoemd. Almaty betekent letterlijk: 'rijk aan appelen'. Deze naam heeft de stad gekregen, omdat er in de omgeving een enorme diversiteit appelen te vinden zijn.

De stad heeft een interessante mix van moderne en Sovjet invloeden en is dan ook rijk aan Sovjet monumenten, grote parken en brede wegen. Tijdens uw bezoek kunt u enkele van de interessante bezienswaardigheden bezoeken zoals de Russisch-orthodoxe Zenkov-kathedraal gelegen in het Paniflov Park. Met zijn 56 meter hoogte is het een van de grootste houten bouwwerken ter wereld. Het Central State Museum of Kazakhstan is een van de grootste musea van Centraal-Azië. Het museum is een prachtig voorbeeld van moderne architectuur en heeft een collectie van 200.000 kunstwerken waarvan circa één tiende tentoon wordt gesteld.

Voor ons is de stad mede bekend door een van de hoogste en mooiste schaatsbanen ter wereld: Medeo, gelegen in de bergen 17 kilometer ten zuiden van Alma-Ata. De baan ligt op 1.691 meter hoogte, hier werden vele wereldrecords gereden.

U heeft de keus om de stad te verkennen of een bezoek te brengen aan dit unieke schaatscomplex.

Aan het einde van de middag vliegt u terug naar Amsterdam. In de loop van de avond arriveert u op Schiphol-Oost.

Vliegtijd Almaty - Amsterdam: 07.20 uur
Tijdverschil Almaty - Amsterdam: -4 uur