Air Cruise Parels van het Verre Oosten

Dag 9: Tokyo - Kyoto

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Dag 7 & 8

Dag 9: Tokyo - Kyoto

Dag 9: Tokyo - Nara - Kyoto

Vliegtijd: 0.55 uur

U vliegt van Tokyo naar de luchthaven van Osaka.
Terwijl uw bagage naar uw hotel in Kyoto wordt gebracht, brengt u een bezoek aan Nara.

Nara was van 710 tot 784 de eerste hoofdstad van Japan. U vindt hier enkele van de oudste en meest bijzondere tempels van heel Japan, want Nara is altijd gespaard gebleven voor invloeden van buitenaf. Tegenwoordig zijn er zelfs acht plaatsen in Nara die op de Wereld-erfgoedlijst van UNESCO staan. De bekendste is de Todai-ji. U ziet hier de beroemde Daibutsu, ofwel de Giant Buddha. Het 15 meter hoge beeld mag zelf gerekend worden tot een van de grootste bronzen beelden ooit gemaakt.

Voordat u naar Kyoto vertrekt, brengt u nog een bezoek aan een traditionele, 200 jaar oude Sake brouwerij waar u ook de diverse Sake’s kunt proeven. Nara is bekend om de 1200 tamme Sika herten die hier rondlopen, een traditie die stamt uit het pre-boeddhistische tijdperk.

Uw hotel: Four Seasons Hotel Kyoto
Het intieme en eigentijdse Four Seasons Hotel Kyoto ligt op een superlocatie in de historische wijk Higashiyama, tussen de tempels en naast een 800 jaar oude vijvertuin die ooit eigendom was van een rijke Samurai familie. De bouw van het hotel heeft 5 jaar geduurd en is in 2016 geopend. De elegante lobby is een rustige, uitnodigende wereld van romig marmer en cipressenhout, bezaaid met shoji-papieren lantaarns en seizoensgebonden bloemenschilderijen. Negen meter hoge ramen bieden zicht op een oude ikeniwa (vijvertuin), compleet met stenen bruggen, kersenbloesem, esdoorns en een pittoresk theehuis. De kamers zijn een oase van rust met een traditioneel Japans interieurontwerp. Donkere hardhouten vloeren, met de hand beschilderde panelen, fusuma-schermdeuren met lichtblauwe en keizerpaarse accenten. Het hotel beschikt over een aantal  karakter-istieke suites met balkons en een prachtig uitzicht op de tuinen.