Air Cruise Parels van Afrika

Informatie

Informatie

Reisperiode
De Air Cruise Parels van Afrika zal plaatsvinden in het voorjaar van 2022. Eind 2020 gaan wij in verkoop met deze reis. Interesse? Laat het ons weten, wij houden u graag op de hoogte.

Route
U vertrekt vanaf Schiphol. Tijdens de Air Cruise 'Parels van Afrika' bezoekt u achtereenvolgens: Aswan in Egypte, Livingstone in Zambia, Sossusvlei in Namibië, Kaapstad in Zuid-Afrika, de Okavango Delta in Botswana, Johannesburg in Zuid-Afrika, de Masai Mara in Kenia, de Seychellen en tenslotte Muscat in Oman.

Aantal deelnemers
De reis gaat door met minimaal 34 personen en maximaal 54 personen.

Reisbegeleiding
Er gaan twee ervaren tourmanagers van Air Cruise Collection mee. Zij zijn verantwoordelijk voor een goed verloop van uw reis. Ter plaatse wordt gebruik gemaakt van de diensten van ervaren lokale (Engelssprekende) gidsen.

Wij selecteren voor u alleen de beste hotels en resorts. De accommodaties worden met zorg uitgekozen. Wij zoeken niet alleen naar de beste hotels en resorts maar ook naar bijzondere hotels, vaak gelegen op schitterende locaties. In principe kiezen wij altijd voor luxe kamers voorzien van alle faciliteiten.

In een aantal hotels en resorts is een upgrade van de kamer of suite beperkt mogelijk. De upgrades bieden wij aan op een “first come, first served” basis.

Heeft u interesse om in een ander hotel te verblijven? Laat het ons weten, wij helpen u graag inzake al uw voorkeuren.

Inbegrepen 
Bij elke bestemming op deze website staat wat er inbegrepen is tijdens het verblijf op de betreffende bestemming. Alle maaltijden zijn inbegrepen vanaf de lunch op de eerste dag tot en met het diner op de laatste dag. Tijdens de excursies en bij de maaltijden is mineraalwater, frisdrank, (huis)wijn en lokaal bier inbegrepen. Tevens zijn ook alle fooien inbegrepen.

Excursies
Tijdens de reis worden tal van excursies gemaakt die inbegrepen zijn in het programma.

Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zin heeft om een excursie mee te maken, maar wilt genieten van de faciliteiten van uw hotel of resort. De excursies zijn uiteraard niet verplicht. Wellicht wilt u iets anders doen dan gepland. Uw tourmanagers adviseren u graag over de mogelijkheden en prijzen. Voor niet genoten excursies die in het programma zijn opgenomen, kan helaas geen restitutie plaatsvinden.

Voor alle gasten geldt de wettelijke identificatieplicht: een geldig paspoort dient getoond te kunnen worden. U bent zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste reisdocumenten. Voor deze reis dient u te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig is. U gaat acht landen bezoeken. Dit betekent dat u minimaal 8 blanco pagina’s in uw paspoort beschikbaar dient te hebben voor visa en stempels. Daarnaast heeft u voor het visum Egypte, Zambia, Kenia en Oman een pasfoto nodig. Wij raden u aan om hiernaast een aantal pasfoto’s als reserve mee te nemen op reis. Ook is het handig om enkele kopieën van uw paspoort bij u te hebben. Voor Namibië, Zuid-Afrika, Botswana en de Seychellen regelt Air Cruise Collection uw visum op het vliegveld van aankomst. 

Hierbij informeren wij u met betrekking tot de benodigde visa voor de te bezoeken landen.

Land

Soort visum

Egypte          

Visum op voorhand*

Zambia

Visum op voorhand*

Namibië

Visum on arrival**

Zuid-Afrika

Visum on arrival**

Botswana

Visum on arrival**

Kenia

Visum op voorhand*

Seychellen

Visum on arrival**

Oman

Visum op voorhand*

*Visum op voorhand houdt in dat u in Nederland/België een visum dient te regelen. Dit kunt u zelf regelen. U kunt er ook voor kiezen om dit te laten regelen door een bureau dat gespecialiseerd is in het aanvragen van visa. Wij attenderen u op het feit dat de visa pas zijn aan te vragen vanaf 3 maanden voor vertrek. Visum International, gevestigd te Rotterdam, is een partner van Air Cruise Collection (www.visuminternational.nl). Indien u de aanvraag van de visa graag uitbesteedt kunt u direct contact opnemen met Visum International, ons contactpersoon is Jan-Paul Nieuwveld, hij helpt u graag bij al uw vragen (tel: 010-292 90 95).

**Visum on arrival houdt in dat Air Cruise Collection uw benodigde visa regelt op het vliegveld van aankomst. Ter plekke dient u uw paspoort te overhandigen en een of meerdere pasfoto’s beschikbaar te hebben.

Het is de individuele verantwoordelijkheid van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl.

 

Vaccinaties
Tijdens de aircruise bezoekt u diverse landen. Wij raden u aan zich te verdiepen in de vaccinaties die mogelijk van toepassing zijn. Over het algemeen worden vaccinaties tegen hepatitis A, hepatitis B, DTP en malariatabletten (Botswana) aangeraden. Afhankelijk van de reisduur en de gebieden die u bezoekt worden er soms ook aanvullende vaccinaties geadviseerd. Wij attenderen u erop dat genoemde aanbevelingen slechts van algemene aard zijn. Air Cruise Collection is geen medische instantie en mag u daarom geen officieel advies geven. Voor de meest actuele informatie adviseren we u contact op te nemen met de GGD, de Landelijke Vaccinatielijn (0900-2025505), het Havenziekenhuis in Rotterdam (0900-5034090) of de KLM Travel Clinic (0900-10910960). Het is ook mogelijk om u thuis te laten adviseren en inenten: heel persoonlijk en gemakkelijk. Op de website www.thuisvaccinatie.nl vindt u alle informatie over de mogelijkheden voor vaccinaties aan huis.

Vaccinatie is verplicht als men vanuit een gele koorts gebied komt. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Klik hier om kennis te nemen van de vaccinatieregels. Een nuttige informatiebron waar u op gemakkelijke wijze meer te weten kunt komen over de inentingen. 
Klik hier voor tal van nuttige aspecten met betrekking tot een goede voorbereiding op uw aircruise.

Bent u 60 jaar of ouder, leest u dan ook de informatie op www.ggdreisvaccinaties.nl/aandachtspunten/60-en-reizen

Fit to travel
Wij verlangen van onze gasten dat zij fit to travel zijn. Dit houdt in dat alle gasten zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. De bemanning en de tourmanagers zijn niet voor individuele begeleiding aangesteld. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze reisspecialisten. 

U mag van Air Cruise Collection met een gerust hart veel verwachten. Ook dat wij u voorafgaand aan de reis zo volledig en deskundig mogelijk informeren over tal van reistechnische aspecten. Wij besteden veel aandacht aan het geven van de juiste adviezen en informatie op zowel onze website alsmede in de reisdocumentatie. Het is vervolgens aan de passagier zelf om van deze informatie kennis te nemen en er zijn of haar voordeel mee te doen. Het is de verantwoording van de klant om na te gaan of het gepresenteerde programma en de reisperiode inclusief het bijbehorende klimaat bij u, uw wensen en voorkeuren, uw conditie en uw leeftijd passen. Oriënteer en informeer u voor vertrek goed en ga op onderzoek uit. Dit kan zowel bij Air Cruise Collection als op reisbestemming gerelateerde websites of bij ambassades. Bij eventuele vragen, twijfels of onduidelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen en uw vragen stellen. Onze deskundige reisspecialisten zijn u immers graag van dienst.

Dieet
Als u een dieet gebruikt, laat ons dat dan tijdig weten en vermeld duidelijk op het inschrijfformulier welk dieet het betreft. Wij doen er alles aan om, waar mogelijk, aan uw dieetwensen te voldoen. 

Medicijngebruik
Als u medicijnen gebruikt, neem dan voldoende voorraad mee. Voor alle zekerheid is het verstandig een recept in het Latijn of Engels bij u te hebben.

 

Bagage
U mag maximaal max. 32 kg per persoon aan bagage meenemen, eventueel verdeeld over twee koffers. Uiteraard mag u ook uw handbagage meenemen, maximaal 6 kg. Ieder koffer krijgt een eigen nummer dat gekoppeld is aan uw naam.

Kleding
Voor deze reis raden wij u luchtige zomerkleding aan, bij voorbeeld een linnen broek, katoenen shirt of overhemd. In bepaalde gebieden kan het wat frisser worden, met name in de ochtend en in de avond. Een trui, vest of jas is dan erg prettig. Avondkleding is niet nodig, bij de diners volstaat ‘smart casual’. Voor het bezoek aan de moskee is aangepaste kleding vereist.

Reisverzekering
Een reisverzekering met werelddekking is verplicht voor deze reis. Uiteraard kunt u dit zelf regelen, echter helpen wij u hier graag bij. De premie bedraagt € 2,92 per persoon per dag plus € 3,50 poliskosten.  

Algemene Voorwaarden

Voorbehoud
Wij hebben het programma met grote zorg samengesteld. Toch kunnen er situaties ontstaan die wij niet kunnen voorzien en moet het programma gewijzigd worden. Wijzigingen in het programma om organisatorische redenen zijn voorbehouden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het afgesproken vluchtplan. Het kan zijn dat op de luchthavens die wij aandoen door de lokale autoriteiten op het laatste moment wijzigingen van landing- en vertrektijden worden bepaald. Ook kan het nodig zijn om het reisschema aan te passen wegens klimatologische redenen, ook deze aanpassingen zijn voorbehouden. Onze piloten moeten zich altijd houden aan deze wijzigingen. Mochten er wijzigingen nodig zijn, dan laten wij u dit direct weten.

Aansprakelijkheid
Air Cruise Collection is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de reis. Echter, bij het ontbreken van nalatigheid van Air Cruise Collection, kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor persoonlijk letsel, materiële schade of ander verlies veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij, hotels of andere leveranciers van een van de diensten die worden aangeboden in het kader van de reis. Ook kan Air Cruise Collection niet aansprakelijk worden gesteld voor aanpassingen in het reisschema wegens slechte weersomstandigheden, vertragingen en storingen van vliegtuig, schip, bus of andere transportmiddelen die niet onder de directe controle van Air Cruise Collection vallen.

Wensen bij boeking
Wij willen u vragen, indien u wensen heeft, deze voorafgaand aan de reis aan ons mee te delen. Uw wensen (preferenties) die bij boeking kenbaar zijn gemaakt, worden door onze organisatie doorgegeven aan de betreffende relatie. Wij kunnen deze echter niet garanderen. In veel gevallen zijn wij en u afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener.

Betalingsvoorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing met inachtneming van de volgende afwijkingen:
Betalingen:

  • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
  • Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan.
  • Uiterlijk 12 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan.

Annuleringsvoorwaarden
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

  • bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom;
  • bij annulering tussen de 24 en 12 weken voor vertrek: 50% van de reissom;
  • bij annulering binnen 12 weken voor vertrek: de volledige reissom.

Uw zekerheid
Air Cruise Collection (KvK 68878788) is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.

ANVR reisvoorwaarden
Air Cruise Collection is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Per 1 april 2016 zijn de nieuwe ANVR Reisvoorwaarden ingegaan. Deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond. De belangrijkste wijzigingen betreffen de betalings-en annuleringsvoorwaarden. Deze worden vanaf 1 april 2016 door iedere touroperator zelf ingevuld. Op het boekingsformulier kunt u aanvinken dat u kennis heeft genomen van en akkoord gaat met de ANVR Reisvoorwaarden en de Air Cruise Collection voorwaarden.

De ANVR-Reisvoorwaarden zijn opgenomen in de informatiebrochure “Alles wat je moet weten als je op reis gaat”. De brochure bevat naast de ANVR-Reisvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. U kunt de brochure downloaden van de ANVR-website: www.anvr.nl of Air Cruise Collection vragen u meer informatie te verstrekken. Op verzoek zal Air Cruise Collection een digitale brochure per email sturen.

    Stichting Garantiefonds Reisgelden
Air Cruise Collection is aangesloten bij SGR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. 

   Calamiteitenfonds
Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.