Air Cruise Parels van Afrika

Dag 1 - 3: Aswan, Egypte

1 / 15
2 / 15
3 / 15
4 / 15
5 / 15
6 / 15
7 / 15
8 / 15
9 / 15
10 / 15
11 / 15
12 / 15
13 / 15
14 / 15
15 / 15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

 

 

 

Programma

Dag 1 - 3: Aswan, Egypte

Dag 1: Rotterdam - Aswan

In de loop van de morgen vertrekt uw privévliegtuig vanaf Rotterdam The Hague Airport voor de schitterende aircruise naar de mooiste plekken van Afrika. 

De eerste bestemming van uw aircruise is het indrukwekkende Aswan in Egypte. Aswan, vroeger Syene genoemd, is de meest zonnige zuidelijke stad van Egypte en was eens een belangrijk handelscentrum en de poort naar Afrika. Aswan heeft een mooi natuurlijk landschap en talrijke belangrijke bezienswaardigheden. Op de Nijl ziet u talloze zeilboten (falluka's) en kunt u heerlijk slenteren langs de brede Corniche. Bij Aswan vindt u vele interessante bijzonderheden, zoals het tempelcomplex Philae, gebouwd in de 3e eeuw voor Christus. Dit prachtige tempelcomplex is gewijd aan de godin Isis. Het lag vroeger op het eiland Philae, maar werd bedreigd door overstromingen toen de beroemde Aswan stuwdam werd gebouwd. Met internationale steun werden de tempels verplaatst en opnieuw opgebouwd op het eiland Agilkia.

Het grootste deel van het graniet dat voor de oude Egyptische tombes, tempels en obelisken werd gebruikt, kwam uit de steengroeven van Aswan. Interessant is de onvoltooide obelisk met een lengte van 42 meter die nog steeds op dezelfde plaats ligt waar hij duizenden jaren geleden werd uitgehouwen. 

Uw hotel in Aswan is het roemrijke Hotel Sofitel Legend Old Cataract Aswan. Klik hier voor meer informatie omtrent uw hotel.

Het hotel, gelegen op een granieten rots, ligt in de Nubische woestijn direct aan de oever van de machtige Nijl, tegenover het eiland Elephantine. Het indrukwekkende Victoriaanse gebouw is de legendarische plek waar de Egyptische koning Foead zijn gasten ontving, Agatha Christie aan haar cocktails nipte en een imposante gastenlijst van vorsten en beroemdheden koninklijk vertoefde.

Dag 2

Vandaag kunt u deelnemen aan een aantal interessante excursies. U kunt er ook voor kiezen om te genieten van de faciliteiten van uw hotel. 

Het klooster van Sint Simeon ligt op een heuvel in de woestijn aan de westelijke oever van de Nijl in Aswan. Het is een van de grootste en best bewaarde Koptische kloosters in Egypte. Het grootste deel van de bouw zou in de 7e eeuw hebben plaatsgevonden en de site was van historisch belang voor Nubische christenen. Dit prachtige klooster werd opgedragen aan Anba Hadra, een 4e-eeuwse monnik.

De Noble Tombes, genesteld in de uitlopers tegenover de Ramesseum tempel, zijn meer dan 400 graven van edelen uit de 6edynastie tot de Grieks-Romeinse periode. 

Waar koninklijke tombes werden versierd met cryptische passages uit het Dodenboek om hen door het hiernamaals te leiden, verfraaiden de edelen, om het goede leven na hun dood voort te zetten, hun graven met prachtig gedetailleerde scènes uit hun dagelijks leven.

Overnachting: Hotel Sofitel Legend Old Cataract Aswan