Air Cruise Parels van Afrika

Dag 12 - 14: Masai Mara, Kenia

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

Dag 11 & 12

Dag 12 - 14: Masai Mara, Kenia

Dag 12 Johannesburg - Nairobi, Kenia
Vliegtijd 3:45 uur

Na het ontbijt vliegt u van Johannesburg naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. U vliegt direct door met kleinere vliegtuigen naar uw lodge in de Masai Mara, waar u in de loop van de middag aankomt.  

De Masai Mara is een van de mooiste natuurparken ter wereld. Het loopt naadloos over in het Serengeti National Park in Tanzania. Het reservaat, geopend in 1961, beslaat ongeveer 1.800 km². In het oosten wordt het park door de Loita heuvels begrensd, westelijk door het prachtige Esoit Oloolo en in het noorden door de Ithong heuvels.  

Het contrast tussen de flora en fauna van de Masai Mara en die van de Okavango Delta is enorm. Het zijn twee uitzonderlijk mooie natuurparadijzen die u kennis laten maken met enkele van de mooiste natuurgebieden van onze aarde.

U verblijft in de schitterend gelegen Fairmont Mara Safari Club.

Fairmont Mara Safari Club, onderdeel van de gerenommeerde Fairmont hotelketen, ligt in het beschermde natuurgebied Ol Choro Oiroua. De lodge ligt aan de voet van de Ithong heuvels, aan drie zijden omgeven door de Mararivier en aan de rand van
's werelds zevende nieuwe Wereldwonder: de Masai Mara.
 

Fairmont Mara Safari Club is dé definitie van luxe in een tent. Alle tenten van het Fairmont Mara hebben een eigen veranda en uitzicht op de Mararivier, waar talloze nijlpaarden en krokodillen leven. Uw tent is smaakvol ingericht met houten meubels en gedecoreerd in warme kleuren. 

In het centrale gedeelte van Mara Safari Club vindt u de receptie, lounge, souvenirwinkel, bibliotheek en heeft u wifi. Een overnachting in een tented camp zorgt voor het ultieme safarigevoel: u bent een met de natuur. Tussen u en die leeuw die ’s nachts brult, zit slechts een tentdoek! Uw veiligheid is echter gewaarborgd door professionele rangers die 's nachts voor u de wacht houden.

Dag 13 Masai Mara

Het Masai Mara National Reserve is een gebied van adembenemende vergezichten, overvloedige flora en fauna en eindeloze vlaktes. Op de uitgestrekte vlaktes van de Masai Mara komt u grote troepen leeuwen, maar ook kuddes zebra’s, antilopen, gazellen, olifanten en buffels tegen. Het reservaat is de thuisbasis van een enorme concentratie van meer dan twee miljoen wildebeesten, zebra’s en antilopen die deel uitmaken van de beroemde Grote Migratie.

In de Masai Mara leven de Masai. Verspreid over het reservaat leven zij in hun typische kraal: een houten omheining die vee en bewoners afschermt van de wilde dieren. De Masai Mara is een paradijs voor fotografen en natuurliefhebbers en herbergt een overvloed aan olifanten, buffels, giraffen, leeuwen en cheeta's. Luipaarden worden vaak aangetroffen en de bedreigde zwarte neushoorn schuilt in het dichte struikgewas. 

Grote groepen nijlpaarden en enorme krokodillen worden gevonden in de Mararivier. In het park leven meer dan 450 vogelsoorten.
U ontdekt de Masai Mara tijdens diverse gamedrives onder leiding van uw zeer ervaren ranger.