Air Cruise Parels van Afrika

Dag 17 & 18: Muscat, Oman

1 / 5
2 / 5
Deluxe Room 39 m²
3 / 5
Deluxe Room 39 m²
4 / 5
Deluxe Room 39 m²
5 / 5

 

 

 

 

 

 

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Dag 14 - 17

Dag 17 & 18: Muscat, Oman

Dag 17 Seychellen - Muscat
Vliegtijd 4:05 uur

Na het tropische ontbijt vertrekt u naar de luchthaven van Mahé voor uw vlucht naar Oman. 

De hoofdstad van Oman is Muscat en wordt ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd. Vele witte gebouwen, poorten, doolhofstraatjes en gezellige restaurantjes kenmerken de stad. Oman wordt sinds 1970 geleid door sultan Qaboes bin Said Al Said. Het sultanaat is bezig om het toerisme aan te trekken. Van een rustig plaatsje dat haar inkomsten haalde uit de visserij, is Muscat nu uitgegroeid tot een bruisende stad. Oman is gelegen in het westen van Azië, in het oosten van het Arabisch Schiereiland. Het land telt meer dan drie miljoen inwoners.

De aangrenzende landen zijn Jemen, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. In Oman leven Arabieren, Bedoeïenen en Jebels. Op weg naar uw hotel maakt u een korte stadstour door Muscat. 

De komende twee nachten verblijft u in The Chedi Muscat. Waar het majestueuze Al Hajar-gebergte samenkomt met hun stralende weerspiegeling in de serene wateren van de Golf van Oman, rijst de Chedi Muscat op temidden van een elegant aangelegde tuin met door Omani beïnvloede kamers en villa's. Ontdek de Arabische gastvrijheid in The Chedi Muscat met faciliteiten van wereldklasse en op maat gemaakte services die u een unieke ervaring bieden.

Dag 18 Muscat - Rotterdam

Vliegtijd 7:10 uur

De laatste dag van uw aircruise is aangebroken. U geniet van een heerlijk ontbijt en de morgen is ter vrije besteding. Desgewenst kunt u nog een bezoek brengen aan de Grand Mosque voor u vertrekt naar de luchthaven. De imposante Sultan Qaboos Grand Mosque is de enige moskee in Oman die elke ochtend (behalve vrijdag) geopend is voor niet-moslims. U zult onder de indruk zijn van het wit marmeren bouwwerk met de schitterende gebedshal, het plafond van keramiek en mozaïek en de prachtige kristallen kroonluchters. De gebedshal heeft plaats voor 20.000 gelovigen. Het motief van het plafond komt terug in het tapijt waar door honderden vrouwen vier jaar lang aan is gewerkt.

De bemanning wacht op u in uw privévliegtuig om u weer comfortabel naar Rotterdam terug te vliegen. Het diner wordt aan boord geserveerd. U komt in de loop van de avond aan op Rotterdam The Hague Airport.