Air Cruise Parels van Afrika

Dag 3 & 4: Livingstone, Zambia

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Dag 1 - 3

Dag 3 & 4: Livingstone, Zambia

Dag 3 Aswan - Livingstone

Na een vroeg ontbijt vliegt u van Aswan naar Livingstone in Zambia. Livingstone ligt aan de wereldberoemde Victoriawatervallen, een van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Livingstone is vernoemd naar de Schotse ontdekkingsreiziger David Livingstone. Als eerste Europeaan reisde hij met een zogenaamde piroge, een soort prauw, naar Kazembe, een koninkrijk in het huidige Zambia. Op 17 november 1855 ontdekte hij als eerste blanke de beroemde Victoriawatervallen, op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. De Schot was zeer onder de indruk van het natuurverschijnsel. In zijn dagboek schreef hij onder meer het volgende over de watervallen: Geen enkel ander uitzicht in Engeland kan de schoonheid hiervan overtreffen.

U verblijft in Livingstone in het koloniale Royal Livingstone Hotel by Anantara. Klik hier voor meer informatie over uw hotel.

Het meest luxueuze koloniale hotel van Zambia is gelegen in het Nationaal Park Mosi-Oa-Tunya en ligt direct aan de oevers van de rivier de Zambezi met een schitterend uitzicht op de Victoriawatervallen. Via een eigen ingang kunt u naar de watervallen lopen. Het hotel heeft een zwembad en een terras in koloniale stijl met uitzicht op de onberispelijk onderhouden tuinen. De kamers van het Royal Livingstone bieden een mix van Victoriaanse elegantie en Afrikaanse warmte. The Royal Spa biedt massages met uitzicht op de machtige Zambezirivier.