Air Cruise Parels van Afrika

Dag 6 - 9: Kaapstad, Zuid-Afrika

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

 

Dag 4 - 6

Dag 6 - 9: Kaapstad, Zuid-Afrika

Dag 6 Windhoek - Kaapstad, Zuid-Afrika

In de loop van de ochtend vliegt u met kleine vliegtuigen terug naar Windhoek. Hier staat uw privévliegtuig klaar om u naar Kaapstad in Zuid-Afrika te vliegen. Kaapstad is zonder twijfel een van de mooiste steden ter wereld. Ronduit spectaculair is de ligging van Kaapstad aan de voet van de majestueuze Tafelberg, die grote delen van het jaar in een mystieke nevel is gehuld. Jan van Riebeeck stichtte de stad in 1652 als proviandplaats voor de schepen van de VOC op weg naar Azië.

Vooral in het centrum van de stad komt dit historische gegeven nog volop terug in het straatbeeld. Kaapstad wordt hierom ook wel de “moederstad” genoemd, want het was lange tijd de enige stad in Zuid-Afrika. De invloeden van de VOC zijn ook terug te vinden in de enorme hedendaagse culturele smeltkroes. Naast Hollanders, Franse Hugenoten, Duitsers en Britten migreerden ook Indonesiërs naar de Kaap.

Het bruisende Victoria & Alfred Waterfront, de onmiskenbare culturele en historische bezienswaardigheden worden afgewisseld met prachtige stranden, de vermaarde botanische tuinen van Kirstenbosch, de beroemde pinguïns van Boulders Beach en Kaap de Goede Hoop. 

Op slechts een uurtje rijden van de stad liggen de wereldberoemde wijngaarden van Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Kortom: welkom in een van de mooiste steden op aarde.

Uw hotel voor de komende drie nachten is het charmante Cape Grace Hotel.

Het sfeervolle hotel is gelegen in het hart van het Victoria & Alfred Waterfront. Alle kamers bieden uitzicht op de gezellige haven. In de Bascule Bar van het hotel zijn meer dan 500 verschillende whisky’s en tal van uitgelezen Kaapse wijnen aanwezig. Daarnaast kunt u in de Cape Grace Spa terecht voor Afrikaans geïnspireerde behandelingen volgens traditionele methodes, waarbij lokale producten worden gebruikt.

Dag 7 & 8 Kaapstad

Deze dagen kunt u indelen zoals u wilt. Wellicht wilt u de stad zelf verkennen en genieten van uw hotel of deelnemen aan een van onze bijzondere excursies. Wij hebben een selectie gemaakt van unieke excursies waaraan u kunt deelnemen.

Houd de ochtend van dag 7 in ieder geval vrij. Wij hebben dan een bijzondere verrassing voor u in petto!

U kunt kiezen uit diverse excursies.

  • Proef de mooiste wijnen tijdens een bezoek aan de beroemde wijngebieden. U rijdt in klassieke auto’s met privéchauffeur.
  • Ontdek de heerlijke Maleise keuken tijdens een kookcursus in de Bo-Kaap. 
  • Laat u inspireren tijdens een gospeldienst in een township. 
  • Geniet van de prachtige vergezichten vanaf de Tafelberg en Kaap de Goede Hoop tijdens een Peninsula tour met een privégids/chauffeur.

  • Vaar naar het Robbeneiland Museum, de gevangenis waar Nelson Mandela gevangen zat.