Air Cruise Parels van Afrika

Dag 9 - 11: Okavango Delta, Botswana

 

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Dag 6 - 9

Dag 9 - 11: Okavango Delta, Botswana

Dag 9 Kaapstad - Maun, Botswana
Vliegtijd: 2.10 uur

Direct na het ontbijt vliegt u van Kaapstad naar Maun in Botswana. Vanaf Maun vliegt u met kleinere vliegtuigen naar de schitterende Okavango Delta. De Okavango Delta is een immens netwerk van kanalen en moerassen dat een natuurlijke aantrekkingskracht vormt.

De levensader van dit gebied is de 1400 kilometer lange Okavango die vanuit Angola door de Namibische Caprivi richting de Kalahari Woestijn stroomt. Voordat het water deel wordt van de Kalahari, valt de rivier in het noordwesten van Botswana eerst uiteen in talloze kanalen en moerassen in een enorm deltagebied. De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld, zo groot als Zwitserland. Er zijn geen grootschalige lodges in de delta. Dit zou afbreuk doen aan de schoonheid van het gebied en een negatieve invloed hebben op het fragiele ecosysteem. Tijdens het verblijf in de delta wordt het gezelschap daarom ondergebracht in verschillende luxe, kleinschalige lodges.

Dag 10 Okavango Delta

De Okavango Delta is een ultiem natuurgebied met opvallend veel wilde dieren, waaronder de Big Five: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. De verscheidenheid aan begroeiing en wild is enorm in de delta. Gebieden met hoge bomen als de worstboom (sausage tree) worden afgewisseld door zandvlaktes met voornamelijk mopane begroeiing. Hier vindt u een enorme diversiteit aan dieren: impala, koedoe, zebra, gnoe, tsessebe, lechwe, hartebeest, eland, steenbok en de zeldzame Roan antilope. Kuddes buffels en olifanten zwerven door het gebied. Katachtigen als de leeuw, luipaard en cheeta zijn in grote getalen aanwezig met de hyena in hun voetspoor.

Tijdens uw verblijf worden diverse gamedrives gemaakt. Tijdens deze safariritten zult u de geuren en kleuren van de delta in hun volle glorie ervaren. Het bezoek aan de Okavango Delta is een onvergetelijke ontdekkingsreis door ongerepte en onaangetaste natuur.