Air Cruise Parels van de Oriënt

Informatie

Informatie

Reisperiode
Vertrekdatum voor deze reis moet nog gepubliceerd worden.

Reissom
De reissom van de Air Cruise Parels van de Oriënt moet nog gepubliceerd worden.

Route
Tijdens de Air Cruise ‘Parels van de Oriënt' bezoekt u achtereenvolgens: Jordanië, India, Vietnam, Cambodja, Myanmar, de Malediven en tenslotte de Verenigde Arabische Emiraten.

Aantal deelnemers
De aircruise gaat door met minimaal 34 personen, maximaal 54 personen.

Reisbegeleiding
Er gaan twee ervaren tourmanagers van Air Cruise Collection mee. Zij zijn verantwoordelijk voor een goed verloop van uw Air Cruise. Ter plaatse wordt u tevens begeleid door lokale (Engelssprekende) gidsen. Van de luchtvaartmaatschappij, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de vluchten, zijn minimaal aanwezig: 2 piloten, 4 stewardessen en een logistiek manager.

Wij selecteren voor u alleen de beste hotels en resorts. De accommodaties worden met zorg uitgekozen. Wij zoeken niet alleen naar de beste hotels en resorts maar ook naar bijzondere hotels, vaak gelegen op schitterende locaties. In principe kiezen wij altijd voor luxe kamers voorzien van alle faciliteiten.

In een aantal hotels en resorts is een upgrade van de kamer of suite beperkt mogelijk. De upgrades bieden wij aan op een “first come, first served” basis.

Inbegrepen 
Vrijwel alles bij deze reis is inbegrepen: de vluchten (inclusief
open bar aan boord van uw privévliegtuig), bagage afhandeling, hotels, excursies, transfers, alle georganiseerde maaltijden inclusief mineraal water, frisdrank, geselecteerde wijnen en bier. Tijdens de excursies is mineraalwater beschikbaar. Tevens verzorgt Air Cruise Collection ook alle fooien.

Excursies
Tijdens de Air Cruise worden er tal van excursies gemaakt die zijn inbegrepen in het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zin heeft om deel te nemen aan een excursie, maar wil genieten van de faciliteiten van uw hotel of resort. De excursies zijn uiteraard niet verplicht. Wellicht wilt u zelf iets anders doen dan gepland. Uw tourmanagers adviseren u graag over de mogelijkheden en prijzen. Voor niet genoten excursies die in het programma zijn opgenomen kan helaas
geen restitutie plaatsvinden.

Voor alle gasten geldt de wettelijke identificatieplicht: een geldig paspoort dient getoond te kunnen worden. U bent zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste reisdocumenten. Voor deze reis dient u te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na aankomst in Nederland geldig is. U gaat zeven landen bezoeken. Dit betekent dat u minimaal 10 blanco pagina’s in uw paspoort beschikbaar dient te hebben voor visa en stempels. Daarnaast heeft u voor het visum India, Vietnam en Cambodja een pasfoto nodig. Voor het India visum is een afwijkende officiële pasfoto nodig met een egale witte achtergrond. De afmeting moet 5cm bij 5cm zijn en een recht vooraanzicht van de aanvrager hebben. Wij raden u aan om hiernaast een aantal pasfoto’s als reserve mee te nemen op reis. In ieder geval heeft u een pasfoto nodig voor het visum bij aankomst in Cambodja. Ook is het handig om enkele kopieën van uw paspoort bij u te hebben. Voor Cambodja regelt Air Cruise Collection uw visum op het vliegveld van aankomst. 

Hierbij informeren wij u met betrekking tot de benodigde visa voor de te bezoeken landen voor personen met de Nederlandse nationaliteit. 

LandSoort visum
Jordanië          Geen visum nodig.
India (Agra)Visum via ambassade**
VietnamE-Visum***
CambodjaVisum on arrival**
MyanmarE-Visum***
MaledivenGeen visum nodig.
Abu DhabiGeen visum nodig.

*Visum on arrival houdt in dat Air Cruise Collection uw benodigde visum regelt op het vliegveld van aankomst. Ter plekke dient u uw paspoort te overhandigen en een of meerdere pasfoto’s beschikbaar te hebben. 

**Visum verplicht via ambassade houdt in dat bij de ambassade van het desbetreffende land een visum dient te worden aangevraagd. Dit kunt u zelf regelen. U kunt er ook voor kiezen om dit te laten regelen door een bureau dat gespecialiseerd is in het aanvragen van visa. Wij attenderen u op het feit dat visa pas zijn aan te vragen vanaf 3 maanden voor vertrek. Air Cruise Collection werkt o.a. samen met Visum International, gevestigd te Rotterdam (www.visuminternational.nl).

***E-Visum  houdt in dat u online een visum kunt aanvragen.

Het is de individuele verantwoordelijkheid van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl.

 

 

Vaccinaties
Tijdens de aircruise bezoekt u diverse landen. Wij raden u aan zich te verdiepen in de vaccinaties die mogelijk van toepassing zijn. Over het algemeen worden vaccinaties tegen hepatitis A, hepatitis B, DTP aangeraden. Afhankelijk van de reisduur en de gebieden die u bezoekt worden er soms ook aanvullende vaccinaties geadviseerd. Wij attenderen u erop dat genoemde aanbevelingen slechts van algemene aard zijn. Air Cruise Collection is geen medische instantie en mag u daarom geen officieel advies geven. Voor de meest actuele informatie adviseren we u contact op te nemen met de GGD, de Landelijke Vaccinatielijn (0900-2025505), het Havenziekenhuis in Rotterdam (0900-5034090) of de KLM Travel Clinic (0900-10910960). 

Vaccinatie is verplicht als men vanuit een gele koorts gebied komt. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Klik hier om kennis te nemen van de vaccinatieregels. Een nuttige informatiebron waar u op gemakkelijke wijze meer te weten kunt komen over de inentingen. 
Klik hier voor tal van nuttige aspecten met betrekking tot een goede voorbereiding op uw aircruise.

Bent u 60 jaar of ouder, leest u dan ook de informatie op www.ggdreisvaccinaties.nl/aandachtspunten/60-en-reizen

Fit to travel
Wij verlangen van onze gasten dat zij fit to travel zijn. Dit houdt in dat alle gasten zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. De bemanning en de tourmanagers zijn niet voor individuele begeleiding aangesteld. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze reisspecialisten. 

U mag van Air Cruise Collection met een gerust hart veel verwachten. Ook dat wij u voorafgaand aan de reis zo volledig en deskundig mogelijk informeren over tal van reistechnische aspecten. Wij besteden veel aandacht aan het geven van de juiste adviezen en informatie op zowel onze website alsmede in de reisdocumentatie. Het is vervolgens aan de passagier zelf om van deze informatie kennis te nemen en er zijn of haar voordeel mee te doen. Het is de verantwoording van de klant om na te gaan of het gepresenteerde programma en de reisperiode inclusief het bijbehorende klimaat bij u, uw wensen en voorkeuren, uw conditie en uw leeftijd passen. Oriënteer en informeer u voor vertrek goed en ga op onderzoek uit. Dit kan zowel bij Air Cruise Collection als op reisbestemming gerelateerde websites of bij ambassades. Bij eventuele vragen, twijfels of onduidelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen en uw vragen stellen. Onze deskundige reisspecialisten zijn u immers graag van dienst.

Dieet
Als u een dieet gebruikt, laat ons dat dan alstublieft tijdig weten en vermeld duidelijk op het reserveringsformulier welk dieet het betreft. Waar mogelijk doen wij er alles aan om aan uw dieetwensen te voldoen.

Medicijngebruik
Als u medicijnen gebruikt, neem dan voldoende voorraad mee. Voor alle zekerheid is het verstandig een recept in het Latijn of Engels bij u te hebben.

Bagage
U mag maximaal 32 kg per persoon aan bagage meenemen, eventueel verdeeld over twee koffers. Uiteraard mag u ook uw handbagage meenemen, maximaal 6 kg. 

Kleding 
Voor deze reis raden wij u luchtige zomerkleding aan, bijvoorbeeld een linnen broek, katoenen shirt of overhemd. In bepaalde gebieden kan het wat fris zijn. Warmere kleding is dan erg prettig. Avondkleding is niet nodig, bij de diners volstaat ‘smart casual’. Voor het bezoek aan een tempel of moskee is aangepaste (bedekte) kleding vereist.

Reisverzekering
Een reisverzekering met werelddekking is verplicht voor deze reis. Uiteraard kunt u dit zelf regelen, echter helpen wij u hier graag bij. De premie bedraagt € 2,92 per persoon per dag plus € 3,50 poliskosten.  

Algemene Voorwaarden

Voorbehoud
Wij hebben het programma met grote zorg samengesteld. Toch kunnen er situaties ontstaan die wij niet kunnen voorzien en moet het programma gewijzigd worden. Wijzigingen in het programma om organisatorische redenen zijn voorbehouden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het afgesproken vluchtplan. Het kan zijn dat op de luchthavens die wij aandoen door de lokale autoriteiten op het laatste moment wijzigingen van landing- en vertrektijden worden bepaald. Ook kan het nodig zijn om het reisschema aan te passen wegens klimatologische redenen, ook deze aanpassingen zijn voorbehouden. Onze piloten moeten zich altijd houden aan deze wijzigingen. Air Cruise Collection en de luchtvaartmaatschappij houden zich het recht voor om een vervangend toestel te regelen indien nodig. Mochten er wijzigingen nodig zijn, dan laten wij u dit direct weten.

Uitsluiting en aansprakelijkheid
Wanneer blijkt dat een deelnemer fysieke of psychische afwijkingen vertoont, dan wel zich aan wangedrag schuldig maakt, zodanig dat een goede uitvoering van de reis daardoor naar ons oordeel in sterke mate wordt bemoeilijkt, kan deze deelnemer van (verdere)  deelneming worden uitgesloten. Alle daaruit voortvloeiende kosten komen voor zijn rekening. De betrokken deelnemer heeft dan geen recht op restitutie van de reissom of een gedeelte daarvan. Air Cruise Collection is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de Air Cruise. Het is voor ons helaas niet mogelijk enige aansprakelijkheid te aanvaarden voor schade of letsel, berokkend aan de deelnemer(s), door welke oorzaak deze schade of dit letsel dan ook is ontstaan. Evenmin zijn wij aansprakelijk voor het verlies, de diefstal of beschadiging van eigendommen, geld inbegrepen. Dit alles tast overigens niet de aansprakelijkheid aan van de vervoersmaatschappij en de hotelier volgens verdrag en / of wet. Ook is Air Cruise Collection niet aansprakelijk voor vertragingen en andere storingen van vliegtuig, schip, touringcar of andere transportmiddelen.

Wensen bij boeking
Wij willen u vragen, indien u wensen heeft, deze voorafgaand aan de reis aan ons mee te delen. Uw wensen (preferenties) die bij boeking kenbaar zijn gemaakt, worden door onze organisatie doorgegeven aan de betreffende relatie. Wij kunnen deze echter niet garanderen. In veel gevallen zijn wij en u afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener.

Betalingsvoorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing met inachtneming van de volgende afwijkingen:
Betalingen:

  • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
  • Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan.
  • Uiterlijk 12 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan.

Annuleringsvoorwaarden
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

  • bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom;
  • bij annulering tussen de 24 en 12 weken voor vertrek: 50% van de reissom;
  • bij annulering binnen 12 weken voor vertrek: de volledige reissom.

Uw zekerheid
Air Cruise Collection (KvK 68878818) is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.

ANVR reisvoorwaarden
Air Cruise Collection is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Per 1 april 2016 zijn de nieuwe ANVR Reisvoorwaarden ingegaan. Deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond. De belangrijkste wijzigingen betreffen de betalings-en annuleringsvoorwaarden. Deze worden vanaf 1 april 2016 door iedere touroperator zelf ingevuld. Op het boekingsformulier kunt u aanvinken dat u kennis heeft genomen van en akkoord gaat met de ANVR Reisvoorwaarden en de Air Cruise Collection voorwaarden.

De ANVR-Reisvoorwaarden zijn opgenomen in de informatiebrochure “Alles wat je moet weten als je op reis gaat”. De brochure bevat naast de ANVR-Reisvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. U kunt de brochure downloaden van de ANVR-website: www.anvr.nl of Air Cruise Collection vragen u meer informatie te verstrekken. Op verzoek zal Air Cruise Collection een digitale brochure per email sturen.

    Stichting Garantiefonds Reisgelden
Air Cruise Collection is aangesloten bij SGR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. 

   Calamiteitenfonds
Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.