Air Cruise Parels van de Oriënt

Dag 11 & 12: Bagan, Myanmar

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Dag 9 & 10

Dag 11 & 12: Bagan, Myanmar

Dag 11 Siem Reap - Yangon - Bagan
Vliegtijd 2:20 uur

U heeft alle tijd om te genieten van een uitgebreid ontbijt voor uw vertrek naar Bagan in Myanmar.

U vliegt van Siem Riep naar Yangon, vanwaar we met een ander type vliegtuig naar Bagan vliegen. Bagan, vroeger Pagan genaamd, ligt aan de oostelijke oever van de Irrawaddy rivier. Het is verdeeld in Old Bagan, New Bagan en Nyaung Oo. Van de 11e tot de 13e eeuw, toen Bagan nog de hoofdstad van Myanmar was,  construeerden de heersers hier duizenden enorme stoepa’s en tempels waarvan er nog steeds veel op de oever van de Irrawaddy rivier staan. Nergens ter wereld vindt u zoveel tempels en religieuze bouwwerken, op een oppervlakte van slechts veertig vierkante kilometer zijn meer dan 2000 tempels en bouwwerken te bezichtigen. De mooiste tempel is Ananda Pahto, deze immense tempel wordt wel de ‘Westminster Abbey van Myanmar’ genoemd. Hier bevinden zich vier gigantische gouden staande Boeddhabeelden, één voor elke windrichting.

Uw hotel: Aureum Palace Hotel & Resort Bagan

Het Aureum Palace Hotel & Resort Bagan is het tophotel van Bagan en ligt in een 27 hectare grote tropische tuin. Het hotel biedt luxe faciliteiten voor haar gasten. De zeer ruime villa’s zijn ingericht met veel antiek en kunstwerken die de villa een majestueus karakter geven.

Dag 12 Bagan

Begin uw ochtend met een ongelooflijke vlucht per luchtballon over de met tempels bezaaide vlakte van Bagan. Geniet van heerlijke broodjes, croissants en een kopje koffie of thee, terwijl de ballon vol hete lucht wordt geblazen. Klim aan boord en stijg langzaam boven duizenden vergulde stoepa’s en tempels uit met op de achtergrond de indrukwekkende Irrawaddy. Dit is een unieke en onvergetelijke ervaring. Het programma van de ballontocht is onder voorbehoud van weersomstandigheden.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Indien gewenst organiseren wij een bezoek aan een werkplaats waar u de gedetailleerde productie van lakwerk kunt zien, dit is
één van de bekendste en meest traditionele ambachten van Myanmar. In de namiddag bezoekt u per paard en wagen het oude Bagan met lokale gidsen. U zult genieten
van de zonsondergang en een onvergetelijk uitzicht vanaf O Gyan Pe Hill.

Overnachting: Aureum Palace Hotel & Resort Bagan.