Air Cruise Parels van de Oriënt

Dag 13 & 14: Yangon, Myanmar

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Dag 11 & 12

Dag 13 & 14: Yangon, Myanmar

Dag 13 Bagan - Yangon

Na uw prachtige avontuur in Bagan is het tijd voor de volgende bestemming. 

Vandaag vliegt u naar Yangon, vroeger bekend als Rangoon. Yangon was lange tijd de hoofdstad van Myanmar (het voormalige Birma), maar heeft die status officieel in 2005 overgedragen aan Naypyidaw. Echter zijn er nog steeds landen en organisaties, zoals de Verenigde Naties en de Europese Unie, die Yangon als hoofdstad zien. De stad heeft nog veel van haar koloniale en Birmese geschiedenis overgehouden, zoals de brede boulevards en rustieke meren.

Uw hotel: The Strand Hotel Yangon
Het was 1901, toen The Strand Hotel Rangoon (tegenwoordig: Yangon) voor het publiek werd geopend, in die tijd dat een laken en een muskietennet als een luxe werden beschouwd. Het destijds beroemde Armeense hotelimperium de Sarkies Brothers (die ook het Raffles Hotel in Singapore bouwden) verwierf het pand, opende het als The Strand Hotel en maakte het één van de Grand Colonial Hotels in Zuidoost-Azië. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een icoon in het koloniale hart van de stad. 

De 32 stijlvolle suites zijn voorzien van hoge plafonds, teakhouten vloeren, plafondventilatoren (tevens is er airco aanwezig), hemelbedden met handgesneden hout. Het elegante Strand Restaurant heeft gewelfde plafonds, kroonluchters en marmeren vloeren. Ontspan in de legendarische Sarkies Bar, met teak panelen, lederen stoelen en een biljarttafel waar u terug gaat in de koloniale tijd. De aparte zitkamers hebben kamerhoge ramen en zijn ingericht met originele kunstwerken, antiek en afgewerkt met Birmese lak. 

Dag 14 Yangon

Na uw ontbijt in het hotel gaat u Yangon verkennen.

U vindt hier schitterende bouwwerken zoals de Botataung Paya, de Chaukhtatgyi Paya. De 2500 jaar oude Shwedagon Pagode, waar 50.000 kilo bladgoud en 4.350 diamanten in zijn verwerkt, is zonder twijfel het hoogtepunt van de stad. De pagode is overdag al bijzonder mooi, maar in het avondlicht zo mogelijk nog indrukwekkender.

Overal zijn er leuke markten zoals de Bogyoke Aung San Market waar u prachtige kunstvoorwerpen kunt kopen. Wij laten u met plezier kennismaken met deze boeiende stad.