Air Cruise Parels van de Oriënt

Dag 13 & 14: Yangon, Myanmar

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Dag 11 & 12

Dag 13 & 14: Yangon, Myanmar

Dag 13 Bagan - Yangon

Na uw prachtige avontuur in Bagan is het tijd voor de volgende bestemming. Vandaag vliegt u met de lokale charter van Bagan naar Yangon.

Yangon, ook bekend als Rangoon, was lange tijd de hoofdstad van Myanmar (het voormalige Birma), maar heeft die status officieel in 2005 overgedragen aan Naypyidaw. Echter zijn er nog steeds landen en organisaties, zoals de Verenigde Naties en de Europese Unie, die Yangon als hoofdstad zien. De stad heeft nog veel van haar koloniale en Birmese geschiedenis overgehouden zoals de brede boulevards en rustieke meren. De 19de -eeuwse Britse architectuur, vermengd met boeddhistische, islamitische, christelijke en hindoeïstische invloeden, maakt dat Yangon één van de meest fascinerende en authentieke steden van Zuidoost-Azië is, zonder schreeuwende neonreclames.

De komende twee nachten verblijft u in het Strand Hotel.

Het was 1901, toen het Strand Hotel Rangoon (nu Yangon) voor het publiek werd geopend, in die tijd dat een laken en muskietennetten als een luxe werden beschouwd. Het toentertijd beroemde Armeense hotelimperium, de Sarkies Brothers (die ook het Raffles Hotel in Singapore bouwden) verwierf het pand, opende het als het Strand Hotel en maakte het een van de Grand Colonial Hotels in Zuidoost-Azië. Tot aan vandaag is het nog steeds een icoon in het koloniale hart van de stad.

De 32 stijlvolle suites zijn voorzien van hoge plafonds, teakhouten vloeren, plafondventilatoren (er is ook airco), hemelbedden en butlerservice. De aparte zitkamers hebben kamerhoge ramen en zijn ingericht met originele kunstwerken, antiek en Birmese lak.

Dag 14 Yangon

Na uw ontbijt in het hotel gaat u Yangon verkennen.

U vindt hier schitterende bouwwerken zoals de Botataung Paya, de Chaukhtatgyi Paya. De 2500 jaar oude Shwedagon Pagode, waar 50.000 kilo bladgoud en 4.350 diamanten in zijn verwerkt, is zonder twijfel het hoogtepunt van de stad. De pagode is overdag al bijzonder mooi, maar in het avondlicht zo mogelijk nog indrukwekkender.

Overal zijn er leuke markten zoals de Bogyoke Aung San Market waar u prachtige kunstvoorwerpen kunt kopen. Wij laten u met plezier kennismaken met deze boeiende stad.