Air Cruise Parels van de Oriënt

Dag 1 - 3: Jordanië

 

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

 

 

 

Dag 2 Petra

Na het ontbijt rijdt u naar Petra. De toegang naar het indrukwekkende Petra gaat per voet door een smalle Sig. Uw lokale gids verteld u alles over de boeiende geschiedenis van deze roze-rode stad.

Het magische Petra is een van de 7 wereldwonderen.

De antieke stad Petra werd van 800 voor Christus tot 100 na Christus gebouwd door de Nabateeërs. In dit tijdperk was Petra een in de steile rotsen uitgehouwen fort in een gebied dat vrijwel onbereikbaar was. In de eerste en tweede eeuw, toen de Romeinen de stad overnamen, bereikte Petra het hoogtepunt van zijn roem. Petra beslaat een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante kilometer en er zijn meer dan 800 monumenten te vinden. Toen vervoer per schip de functie van de karavaanroutes overnam, raakte het belang van de stad op de achtergrond. Petra werd verlaten en ging voor de wereld verloren tot het in 1812 werd herontdekt door de Zwitserse ontdekkingsreiziger Johann Ludwig Burkhart.  Tegenwoordig is Petra de nummer één bezienswaardigheid van Jordanië en staat bekend als ‘de roze-rode stad die half zo oud is als de tijd’. De Khazneh (de Schatkist) was te zien in de film ‘Indiana Jones and The Last Crusade’.

In de loop van de middag vertrekt u richting Wadi Rum. Na aankomst in het Wadi Rum Fort begint uw avontuur en beleeft u het jaar 1916, de tijd van “Lawrence of Arabia”, opnieuw. Wadi Rum is de plek waar de moderne Arabische wereld tot leven kwam. Het wordt een overweldigende ervaring en dé ultieme manier om Wadi Rum te ontdekken. Hier wacht u een bijzonder welkom en een exclusief diner in de wereld van “Lawrence of Arabia”.

 

 

 

 

Programma

Dag 1 - 3: Jordanië

Dag 1 Rotterdam – Aqaba
Vliegtijd 4:50 uur

Op de luchthaven van Rotterdam-The Hague Airport wordt u ontvangen door uw tourmanagers en de bemanning van uw privévliegtuig. De ontvangst is in het KLM Jetcentre. Om 09.30 uur vliegt u naar de eerste bestemming van uw ontdekkingsreis door Azië: Aqaba in Jordanië. Geniet van de service en relax in de comfortabele stoelen aan boord. Om ongeveer 15.15 uur komt u aan in Aqaba. Onze touringcars staan klaar op de luchthaven voor uw transfer naar het hotel. Daar ontvangt u een cocktail en 's avonds geniet u van uw diner bij het het hotel.

U verblijft 2 nachten in het InterContinental Aqaba Resort.

Het InterContinental Aqaba Resort is een chique hotel met een eigen strand aan de Golf van Aqaba. De kamers die wij hebben geselecteerd hebben een balkon met uitzicht op het lagune-zwembad, of op de zee.