Air Cruise Parels van de Oriënt

Dag 3 & 4: India

1 / 13
2 / 13
3 / 13
4 / 13
5 / 13
6 / 13
7 / 13
8 / 13
9 / 13
10 / 13
11 / 13
12 / 13
13 / 13

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 1 & 2

Dag 3 & 4: India

Dag 3 Aqaba - Agra (India)
Vliegtijd 4:50 uur

Na een vroeg ontbijt vliegt u naar Agra in India. Laat u tijdens de vlucht verwennen door de service en geniet van de drankjes, hapjes en lunch aan boord. Aan het einde van de middag komt u aan in Agra.

Agra wordt nog steeds geassocieerd met de Mughal-periode. De Mughals waren niet alleen grote heersers, maar ook fameuze bouwers die voor de architectonische wonderen in Agra en zijn omgeving hebben gezorgd. Hun bouwdrift heeft vele prachtige monumenten opgeleverd, waaronder de Taj Mahal, het belangrijkste monument van allemaal. Een absoluut meesterwerk van Mughal-architectuur. Het massieve maar elegante Agra Fort, het delicate kunstzinnige graf van Itimad-ud-Daulah, de prachtige Taj Mahal en de verlaten hoofdstad van Akbar de Grote, Fatehpur Sikiri. Ze zijn uniek en van buitengewoon hoge kwaliteit.

‘s Avonds dineert u in uw hotel: het luxe Oberoi Amarvilas Resort. Dit hotel heeft een ongeëvenaarde ligging in Agra op slechts 600 meter van de indrukwekkende Taj Mahal. Iedere kamer biedt uitzicht op dit architectonisch wonder. De kamers en suites bevatten elementen uit Mughal periode en zijn zeer smaakvol ingericht.

Dag 4 Taj Mahal & Agra

De Taj Mahal is alles wat er ooit over gezegd is en nog veel meer. De bouw nam 22 jaar in beslag en voorzag 20.000 man van werk. Het witte marmer werd 200 mijl (321 kilometer) verderop ontgonnen en naar de bouwplaats getransporteerd door een stoet van 1.000 olifanten. De Taj Mahal is gebouwd door de Mughal keizer Shah Jahan, die er de liefde voor zijn vrouw Mumtaz Mahal mee uitdrukte.

De Taj Mahal is een van de zeven wereldwonderen.

U geniet tijdens de lunch van Indiase muziek en klassieke dans en heeft een indrukwekkend uitzicht op de Taj Mahal. Na de lunch kunt u een stadstour maken oor Agra. U kunt er ook voor kiezen om heerlijk te genieten van het comfort en de luxe van uw resort.

‘s Avonds dineert u in uw hotel.