Air Cruise Parels van de Oriënt

Dag 5 & 6: Hanoi, Vietnam

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

 

Dag 3 & 4

Dag 5 & 6: Hanoi, Vietnam

Dag 5 Agra – Hanoi
Vliegtijd 3:40 uur

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar Hanoi in Vietnam. Geniet van uw lunch tijdens de vliegreis. Laat u tijdens uw verblijf in Vietnam verrassen door het eten uit de lokale keuken, de lokale cultuur en het gebruik van unieke middelen van vervoer.

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, die in volle vaart meegaat met de moderne tijd, herbergt een charme die u niet vaak tegenkomt in een Aziatisch sche stad. De boulevards, de Franse architectuur, pagodes en tempels, de meren en de voortreff elijke keuken zorgen voor een geweldige tijd in deze stad die barst van de cultuur.
U bezoekt naast de historische wijk ook de Hoa Lo gevangenis, tijdens de Amerikaanse oorlog beter bekend als ‘Hanoi Hilton’.

Het Sofitel Legend Metropole Hanoi is sinds 1901 een historisch toonbeeld van luxe en is gevestigd in het centrum van Hanoi. Het hotel ligt dichtbij de historische wijk, het beroemde operagebouw en het schilderachtige Hoan Kiem-meer. Het hotel heeft nog de oorspronkelijke grandeur van vroeger en beschikt over kamers met een elegant neo-klassiek thema of een klassiek Franse inrichting.

Dag 6

Vanmorgen bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze fascinerende stad met haar invloeden uit de Boeddhistische en Taoïstische cultuur.

Uiteraard kunt u de stad ook op eigen gelegenheid verkennen. Het Old Quarter is het oude gedeelte van de stad en staat vol met charmante koloniale architectuur,
boeddhistische tempels en pagodes. De oude winkels, panden en huizen die langs de smalle straatjes liggen zorgen voor een leuke sfeer.

Elke straat is vernoemd naar de producten die er ooit verkocht werden. Het is de oude sfeer die de wijk zo bijzonder maakt. Er zijn hier zelfs bedrijfjes gevestigd
waarvan sommige al zo’n duizend jaar oud zijn. Vlakbij de oude stad ligt het Hoan Kiem meer. Dit meer ligt centraal in Hanoi en is een verzamelplaats voor zowel locals als toeristen. In het meer ligt een eilandje met een karakteristieke pagode. In die pagode is een schildpad te zien die in 1963 uit het meer werd gehaald. Volgens de geleerde was deze schildpad 500 jaar oud.

Andere bezienswaardigheden zijn het Ho Chi Minh Mausoleum, de Imperial Citadel, het oorlogsmuseum en de Tempel van de Literatuur die in 1070 werd gebouwd ter ere van Confucius.

Overnachting: Sofitel Legend Metropole Hanoi Hotel.