Air Cruise Parels van de Oriënt

Dag 9 - 11: Laos

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Dag 7 - 9

Dag 9 - 11: Laos

Dag 9 Hanoi - Luang Prabang,
Vliegtijd 0:40 uur

De Democratische Volksrepubliek Laos, is een prachtig land in Zuidoost-Azië. Laos is een uitgestrekt, groen en bergachtig land en wordt steeds populairder bij wereldreizigers. Ondanks deze toenemende belangstelling biedt Laos het traditionele Azië met uitgestrekte rijstvelden, prachtige tempels en een buitengewoon gastvrij en vriendelijke bevolking. Pas in 1989 opende Laos zijn deuren open voor het toerisme.  

De oude stad Luang Prabang, gelegen in het noorden van Laos, werd in 1995 uitgeroepen tot werelderfgoed van UNESCO. Het stadje wordt door veel reizigers en schrijvers beschouwd als het hart van de Laotiaanse cultuur. Luang Prabang wordt ook wel de ‘parel van de Mekong’ genoemd en is misschien wel de mooiste plek in Zuidoost-Azië.

Uw hotel voor de komende dagen is het schitterende en serene Belmond La Résidence Phou Vao, een heiligdom van rust in de bergen van Laos. Het hotel ligt boven op een heuvel en kijkt uit over de heilige bergen. Het is een onvergetelijke plek om te verblijven.  

Dag 10 Luang Prabang en de Mekong

Bijzonder om deze ochtend vroeg mee te maken is de aalmoes ceremonie. De kleurrijke monniken lopen blootsvoets door de straten met hun bedelkommen, terwijl mensen vanaf de stoep handjes rijst in hun kom werpen. Een meditatieve ceremonie die u niet mag missen. 

Vandaag verkent u de stad en haar omgeving. U maakt een prachtige boottocht over de Mekong rivier naar de heilige grotten van Pak Ou.

Verken de stad met haar Frans-koloniale gebouwen, pittoreske straatjes, indrukwekkende panorama’s over de Mekong en de Nam Khan rivier, tempels, jonge monniken die door de straten struinen, luxe boetieks en knusse eetcafés.  

Vlak buiten Luang Prabang liggen de beeldschone Kuang Si watervallen en de heilige grotten van Pak Ou, die gedecoreerd zijn met prachtige Boeddhabeelden. De grotten bereikt u met een prachtige boottocht van 25 kilometer over de machtige Mekong rivier.