Air Cruise Parels van de Oriënt

Dag 9 & 10: Siem Reap, Cambodja

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

 

Dag 7 - 9

Dag 9 & 10: Siem Reap, Cambodja

Dag 9 Halong Bay – Siem Reap
Vliegtijd 1:00 uur

Voor de ‘vroege vogels’ onder u, is er ’s ochtends vroeg op het zonnedek de laatste Tai Chi-sessie. Na het ontbijt gaat u terug naar Hanoi voor uw vlucht naar Siem Reap in Cambodja. Tijdens uw vlucht wordt de lunch geserveerd.

In het hart van Cambodja, ten noorden van het Tonlé Sap-meer, ligt het groene provinciestadje Siem Reap. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en heeft ongeveer 140.000 inwoners. Daarmee is het de derde stad van Cambodja. Siem Reap betekent “Siamezen Verslagen”.

In de stad vindt u verschillende invloeden van de Franse koloniale en de Chinese architectuur. De plaats is vooral bekend als uitvalsbasis voor een bezoek aan de wereldberoemde tempels van Angkor Wat en voor de Wat Bo tempel in Siem Reap zelf. Deze laatste tempel heeft prachtige, goed bewaarde muurschilderingen over het leven van Boeddha.

U verblijft de komende twee nachten in het luxueuze Park Hyatt Siem Reap, dat wordt omgeven door prachtige tuinen en beschikt over de grootste verzameling moderne en traditioneel Cambodjaanse kunst. Het hotel ligt aan de Sivutha Boulevard op 1 minuut lopen van de Koloniaal Franse wijk, de Oude Markt en de straten met gezellige pubs.Dag 10 Angkor Wat & Angkor Thom

U gaat per Tuk Tuk eerst naar de oude stad van Angkor Thom. Angkor Thom was de laatste hoofdstad van het grote Khmer-rijk onder het bewind van Jayavarman VII. Deze stad is omringd door een 8 meter hoge muur die een perfect vierkant vormt. U gaat de stad binnen door de oude Zuidelijke poort, een indrukwekkende stenen poort met olifanten en vier reusachtige uitgehakte gezichten.
U bezoekt de Bayon Tempel met haar 54 torens die ieder een provincie vertegenwoordigen van het Khmer-rijk. Ta Prohm is een van de beroemdste tempels van Cambodja, mede dankzij de film Tomb Raider. Op foto’s ziet dit door jungle overwoekerde complex er al geweldig uit, maar in het echt is het nog zoveel mooier. Het lijkt alsof de bomen de stenen proberen te wurgen met hun wortels die zich over de tempel slingeren. Zonder de wortels zou Ta Prohm waarschijnlijk uit elkaar vallen.

Na de lunch keert u terug naar het hotel om te ontspannen tijdens de middaghitte. In de namiddag begint de verkenning van de beroemde Angkor Wat Tempel die gebouwd is tijdens het bewind van koning Suryavarman II in de vroege 12de eeuw. Angkor Wat is gebouwd naar het model van de Tempelberg en symboliseert Mount Meru, het huis van de goden. Binnenin de tempel zijn de muren bedekt met stenen beelden en bas-reliëfs uit de hindoeïstische mythologie. Angkor Wat is bekend om de meer dan 2000 Apsara-dansers die de tempel versieren. De bouw heeft naar schatting 30 jaar intensieve arbeid gekost.

U dineert op een bijzondere locatie.