Air Cruise Parels van de Oriënt

Dag 9 & 10: Siem Reap, Cambodja

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

 

Dag 7 - 9

Dag 9 & 10: Siem Reap, Cambodja

Dag 11 Luang Prabang – Siem Reap
Vliegtijd 1:00 uur

Voor de ‘ vroege vogels’ onder u, is om 06.30 uur op het zonnedek uw laatste Tai Chi-sessie. Na het ontbijt gaat u terug naar Hanoi voor uw vlucht naar Siem Reap in Cambodja.

In het hart van Cambodja, ten noorden van het Tonlé Sap-meer, ligt het groene provinciestadje Siem Reap. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. In de stad vindt u verschillende invloeden van de Franse koloniale en Chinese architectuur. De plaats is vooral bekend als uitvalsbasis voor een bezoek aan de wereldberoemde tempels van Angkor Wat en de Wat Bo tempel in Siem Reap zelf. Deze laatste tempel heeft prachtige, goed bewaarde muurschilderingen over het leven van Boeddha.

U verblijft de komende twee nachten in het luxueuze Belmond La Résidence d'Angkor, een authentiek Cambodjaans toevluchtsoord aan de oevers van de beroemde rivier. Het hotel ligt op een prachtige locatie aan de rivier, op een steenworp afstand van de mysterieuze tempelcomplexen. Prachtige traditionele suites staan verspreid over weelderige flora. Geniet van het zoutwaterzwembad of laat u verwennen in de Kong Kea Spa. Na een dag vol avontuur is dit hotel het perfecte welkom thuis.

Dag 9 Angkor Wat & Angkor Thom

U gaat per Tuk Tuk eerst naar de oude stad van Angkor Thom. Angkor Thom was de laatste hoofdstad van het grote Khmer-rijk onder het bewind van Jayavarman VII. Deze stad is omringd door een 8 meter hoge muur die een perfect vierkant vormt. U gaat de stad binnen door de oude Zuidelijke poort, een indrukwekkende stenen poort met olifanten en vier reusachtige uitgehakte gezichten.
U bezoekt de Bayon Tempel met haar 54 torens die ieder een provincie vertegenwoordigen van het Khmer-rijk. Ta Prohm is een van de beroemdste tempels van Cambodja, mede dankzij de film Tomb Raider. Op foto’s ziet dit door jungle overwoekerde complex er al geweldig uit, maar in het echt is het nog zoveel mooier. Het lijkt alsof de bomen de stenen proberen te wurgen met hun wortels die zich over de tempel slingeren. Zonder de wortels zou Ta Prohm waarschijnlijk uit elkaar vallen.

Na de lunch keert u terug naar het hotel om te ontspannen tijdens de middaghitte. In de namiddag begint de verkenning van de beroemde Angkor Wat Tempel die gebouwd is tijdens het bewind van koning Suryavarman II in de vroege 12de eeuw. Angkor Wat is gebouwd naar het model van de Tempelberg en symboliseert Mount Meru, het huis van de goden. Binnenin de tempel zijn de muren bedekt met stenen beelden en bas-reliëfs uit de hindoeïstische mythologie. Angkor Wat is bekend om de meer dan 2000 Apsara-dansers die de tempel versieren. De bouw heeft naar schatting 30 jaar intensieve arbeid gekost.

U dineert op een bijzondere locatie.