Air Cruise Parels van Zuid-Amerika

Informatie

Informatie

Reisperiode
Op dit moment hebben wij nog geen nieuwe vertrekdatum gepland staan voor de Air Cruise 'Parels van Zuid-Amerika'.

Route
U vertrekt vanaf Rotterdam The Hague Airport. Tijdens de Air Cruise 'Parels van Zuid-Amerika' bezoekt u achtereenvolgens: Kaapverdië, Salvador de Bahia, Rio de Janerio, Foz do Iguaçu, Buenos Aires, El Calafate, Mendoza, Calama, Lima, Machu Picchu, Bahama's en de Azoren.

Aantal deelnemers
De reis gaat door met minimaal 34 personen en maximaal 54 personen.

Reisbegeleiding
Er gaan twee ervaren tourmanagers van Air Cruise Collection mee. Zij zijn verantwoordelijk voor een goed verloop van uw reis. Ter plaatse wordt gebruik gemaakt van de diensten van ervaren lokale (Engelssprekende) gidsen.

Wij selecteren voor u alleen de beste hotels en resorts. De accommodaties worden met zorg uitgekozen. Wij zoeken niet alleen naar de beste hotels en resorts maar ook naar bijzondere hotels, vaak gelegen op schitterende locaties. In principe kiezen wij altijd voor luxe kamers voorzien van alle faciliteiten.

In een aantal hotels en resorts is een upgrade van de kamer of suite beperkt mogelijk. De upgrades bieden wij aan op een “first come, first served” basis.

Inbegrepen 
Bij elke bestemming op deze website staat wat er inbegrepen is tijdens het verblijf op de betreffende bestemming. Alle maaltijden zijn inbegrepen vanaf de lunch op de eerste dag tot en met het diner op de laatste dag. Tijdens de excursies en bij de maaltijden is mineraalwater, frisdrank, (huis)wijn en lokaal bier inbegrepen. Tevens zijn ook alle fooien inbegrepen.

Excursies
Tijdens de reis worden tal van excursies gemaakt die inbegrepen zijn in het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zin heeft om een excursie mee te maken, maar wilt genieten van de faciliteiten van uw hotel of resort. De excursies zijn uiteraard niet verplicht. Wellicht wilt u iets anders doen dan gepland. Uw tourmanagers adviseren u graag over de mogelijkheden en prijzen. Voor niet genoten excursies die in het programma zijn opgenomen, kan helaas geen restitutie plaatsvinden.

Tijdens de Air Cruise 'Parels van Zuid-Amerika' bezoekt u zeven landen. Dit betekent dat u voldoende blanco pagina’s (minimaal 8) in uw paspoort moet hebben voor visa en stempels. Uw paspoort dient nog minimaal 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig te zijn.

Voor de Air Cruise 'Parels van Zuid-Amerika' heeft u alleen een visum nodig voor Kaapverdië. Wij attenderen u op het feit dat het visum zo'n 1,5 maand voor vertrek aan te vragen is. U kunt het visum zelf regelen. U kunt er ook voor kiezen om dit te laten regelen door een bureau dat gespecialiseerd is in het aanvragen van visa. Visum International, gevestigd te Rotterdam, is een partner van Air Cruise Collection (www.visuminternational.nl). Indien u de aanvraag van de visa graag uitbesteed kunt u direct contact opnemen met Visum International, ons contactpersoon is Jan-Paul Nieuwveld, hij helpt u graag bij al uw vragen (tel: 010-292 90 95).

 

Het is de individuele verantwoordelijkheid van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl.

 


Vaccinaties
Tijdens de aircruise bezoekt u diverse landen. Wij raden u aan zich te verdiepen in de vaccinaties die mogelijk van toepassing zijn. Over het algemeen worden vaccinaties tegen hepatitis A, hepatitis B, DTP en gele koorts aangeraden. Afhankelijk van de reisduur en de gebieden die u bezoekt worden er soms ook aanvullende vaccinaties geadviseerd. Wij attenderen u erop dat genoemde aanbevelingen slechts van algemene aard zijn. Air Cruise Collection is geen medische instantie en mag u daarom geen officieel advies geven. Voor de meest actuele informatie adviseren we u contact op te nemen met bijv. uw eigen huisarts, de GGD (0900-202 55 05), de Travel Clinic van het Havenziekenhuis te Rotterdam (0900-503 40 90) of de KLM Travel Clinic (0900-109 10 96). Het is ook mogelijk om u thuis te laten adviseren en inenten. Op de website www.thuisvaccinatie.nl vindt u alle informatie over de mogelijkheden voor vaccinaties aan huis.

Vaccinatie is verplicht als men vanuit een gele koorts gebied komt. Bespreek met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige of vaccinatie voor u zinvol is.

Klik hier om kennis te nemen van de vaccinatieregels. Een nuttige informatiebron waar u op gemakkelijke wijze meer te weten kunt komen over de inentingen. 
Klik hier voor tal van nuttige aspecten met betrekking tot een goede voorbereiding op uw aircruise.

Bent u 60 jaar of ouder, leest u dan ook de informatie op www.ggdreisvaccinaties.nl/aandachtspunten/60-en-reizen

Fit to travel
Wij verlangen van onze gasten dat zij fit to travel zijn. Dit houdt in dat alle gasten zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. De bemanning en de tourmanagers zijn niet voor individuele begeleiding aangesteld. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze reisspecialisten. 

U mag van Air Cruise Collection met een gerust hart veel verwachten. Ook dat wij u voorafgaand aan de reis zo volledig en deskundig mogelijk informeren over tal van reistechnische aspecten. Wij besteden veel aandacht aan het geven van de juiste adviezen en informatie op zowel onze website alsmede in de reisdocumentatie. Het is vervolgens aan de passagier zelf om van deze informatie kennis te nemen en er zijn of haar voordeel mee te doen. Het is de verantwoording van de klant om na te gaan of het gepresenteerde programma en de reisperiode inclusief het bijbehorende klimaat bij u, uw wensen en voorkeuren, uw conditie en uw leeftijd passen. Oriënteer en informeer u voor vertrek goed en ga op onderzoek uit. Dit kan zowel bij Air Cruise Collection als op reisbestemming gerelateerde websites of bij ambassades. Bij eventuele vragen, twijfels of onduidelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen en uw vragen stellen. Onze deskundige reisspecialisten zijn u immers graag van dienst.

Hoogteziekte
Hoogteziekte kan optreden vanaf hoogtes van 2500 meter, maar meestal treedt hoogteziekte op boven de 3500 meter. De hoogte waarop hoogteziekte optreedt is per persoon verschillend. Tijdens de aircruise bezoekt u San Pedro de Atacama in Chili en Cuzco in Peru dat respectievelijk op 2500 meter 3400 meter hoogte ligt.

Door het lagere zuurstofgehalte in de lucht kunt u op deze hoogte last van hoofdpijn, misselijkheid, duizelingen of kortademigheid krijgen. U zult even aan de hoogte moeten wennen. Wij raden u aan om, wanneer u eventueel last krijgt, fysieke inspanning te vermijden en veel te drinken. Bij hoofpijn geen aspirine gebruiken maar paracetamol.

Uw hotel in Cuzco, het Belmond Hotel Monasterio, beschikt over een ingenieus systeem waardoor er extra zuurstof in de lucht wordt gebracht. Hierdoor zult u tijdens uw verblijf in het hotel weinig merken van het feit dat u op 3400 meter boven zeeniveau bent. Machu Picchu ligt onder de 2500 meter hoogte, hier zult u weinig of geen last hebben van de hoogte. Alle informatie over een verblijf op hoogtes boven de 3500 meter hoogte vindt u op: www.ggdreisvaccinaties.nl/vaccinaties/hoogteziekte.

Bagage
U mag maximaal 32 kg per persoon aan bagage meenemen, eventueel verdeeld over twee koffers. Uiteraard mag u ook uw handbagage meenemen, maximaal 6 kg. Ieder koffer krijgt een eigen nummer dat gekoppeld is aan uw naam. 

Kleding 
Voor deze aircruise raden wij u enerzijds luchtige zomerkleding aan, bijvoorbeeld een linnen broek, katoenen shirt of overhemd. In bepaalde gebieden kan het zeer koud worden (bijv. Patagonië (El calafate) en de Atacama woestijn), warme kleding is dan erg prettig. Avondkleding is niet nodig, bij de diners volstaat 'smart casual'.

Reisverzekering
Een reisverzekering met werelddekking is verplicht voor deze reis. Uiteraard kunt u dit zelf regelen, echter helpen wij u hier graag bij. De premie bedraagt € 2,92 per persoon per dag plus € 3,50 poliskosten.  

Algemene Voorwaarden

Voorbehoud
Wij hebben het programma met grote zorg samengesteld. Toch kunnen er situaties ontstaan die wij niet kunnen voorzien en moet het programma gewijzigd worden. Wijzigingen in het programma om organisatorische redenen zijn voorbehouden. Dit geldt bijvoorbeeld voor het afgesproken vluchtplan. Het kan zijn dat op de luchthavens die wij aandoen door de lokale autoriteiten op het laatste moment wijzigingen van landing- en vertrektijden worden bepaald. Ook kan het nodig zijn om het reisschema aan te passen wegens klimatologische redenen, ook deze aanpassingen zijn voorbehouden. Onze piloten moeten zich altijd houden aan deze wijzigingen. Mochten er wijzigingen nodig zijn, dan laten wij u dit direct weten.

Aansprakelijkheid
Air Cruise Collection is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de reis. Echter, bij het ontbreken van nalatigheid van Air Cruise Collection, kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor persoonlijk letsel, materiële schade of ander verlies veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij, hotels of andere leveranciers van een van de diensten die worden aangeboden in het kader van de reis. Ook kan Air Cruise Collection niet aansprakelijk worden gesteld voor aanpassingen in het reisschema wegens slechte weersomstandigheden, vertragingen en storingen van vliegtuig, schip, bus of andere transportmiddelen die niet onder de directe controle van Air Cruise Collection vallen.

Op deze reis zijn de ANVR-Reisvoorwaarden van toepassing met inachtneming van de volgende afwijkingen:

Betalingsvoorwaarden

  • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
  • Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan.
  • Uiterlijk 12 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan.

Annuleringsvoorwaarden
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

  • bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom.
  • bij annulering tussen de 24 en 12 weken voor vertrek: 50% van de reissom.
  • bij annulering binnen 12 weken voor vertrek: de volledige reissom.

De ANVR-Reisvoorwaarden zijn opgenomen in de informatiebrochure “’Alles wat je moet weten als je op reis gaat”. De brochure bevat naast de ANVR-Reisvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. U kunt de brochure downloaden van de ANVR-website: www.anvr.nl of Air Cruise Collection vragen u meer informatie te verstrekken. Op verzoek zal Air Cruise Collection een digitale brochure per email sturen.

Uw zekerheid
Air Cruise Collection (KvK 60688750) is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.

ANVR reisvoorwaarden
Air Cruise Collection is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Per 1 april 2016 zijn de nieuwe ANVR Reisvoorwaarden ingegaan. Deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond. De belangrijkste wijzigingen betreffen de betalings-en annuleringsvoorwaarden. Deze worden vanaf 1 april 2016 door iedere touroperator zelf ingevuld. Op het boekingsformulier kunt u aanvinken dat u kennis heeft genomen van en akkoord gaat met de ANVR Reisvoorwaarden en de Air Cruise Collection voorwaarden.

De ANVR-Reisvoorwaarden zijn opgenomen in de informatiebrochure “Alles wat je moet weten als je op reis gaat”. De brochure bevat naast de ANVR-Reisvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. U kunt de brochure downloaden van de ANVR-website: www.anvr.nl of Air Cruise Collection vragen u meer informatie te verstrekken. Op verzoek zal Air Cruise Collection een digitale brochure per email sturen.

    Stichting Garantiefonds Reisgelden
Air Cruise Collection is aangesloten bij SGR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. 

   Calamiteitenfonds
Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.