Air Cruise Parels van Zuid-Amerika

Dag 11 & 12: Mendoza

 

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Dag 9 - 11

Dag 11 & 12: Mendoza

Dag 11 El Calafate - Mendoza
Vliegtijd 2:30 uur

Na het ontbijt gaat u naar de luchthaven voor uw vlucht naar Mendoza, vertrek om 10.30 uur.

Mendoza werd in 1561 gesticht door Pedro Castillo die de regio de naam 'Mendoza, nieuwe Rioja-vallei' gaf, ter ere van zijn vriend en expeditieleider García Hurtado de Mendoza. De bekendste wijngaarden van Argentinië bevinden zich in de provincie Mendoza aan de voet van het Andesgebergte. De woestijnachtige bodem en het klimaat zijn ideaal om Malbec en andere rode druivenrassen te telen, waarvan wijnen kunnen worden gemaakt met een complex, intens en zeer gestructureerd karakter. Na aankomst in Mendoza bezoekt u een wijngaard waar de lunch wordt geserveerd en u diverse mooie wijnen kunt proeven. Hierna bezoekt u nog enkele andere wijngaarden om kennis te maken met de heerlijke wijnen de Mendoza rijk is.

Het Park Hyatt Mendoza is ongetwijfeld het beste hotel in Mendoza. Gevestigd in een schitterend gerestaureerd 19e-eeuws Spaans koloniaal gebouw ademt het hotel de luxe en warme gastvrijheid van de beroemde wijnregio. 

Het hotel ligt in het historisch centrum van Mendoza aan het Plaza Independencia. De kamers en suites zijn ingericht met smaakvol houten meubilair en kunstwerken van lokale kunstenaars. Een aantal kamers biedt uitzicht op het Andesgebergte.