Air Cruise Parels van Zuid-Amerika

Dag 12 - 14: Atacama Woestijn

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

Dag 10 - 12

Dag 12 - 14: Atacama Woestijn

Dag 12 Mendoza - Calama 
Vliegtijd 1:30 uur

Na het ontbijt vliegt u naar Calama in Chili.

Calama wordt de ‘hoofdstad van de woestijn’ genoemd, omdat ze als enige grote stad midden in de Atacama woestijn ligt. Direct na aankomst op de luchthaven van Calama rijdt u naar San Pedro de Atacama. San Pedro de Atacama ligt op 2438 meter hoogte en wordt gezien als de archeologische hoofdstad van Chili. Het is de belangrijkste vindplaats van de Atacameño-cultuur. San Pedro de Atacama is een prachtige oase. Deze oase werd in 1450 veroverd door de Inca’s en vervolgens in 1536 door de Spanjaarden. In de negentiende eeuw profiteerde San Pedro van de opkomst van de koperindustrie en de koperhandel in het gebied. 

Tegenwoordig is deze oase vooral een archeologische trekpleister waar bezoekers het hele jaar door verwelkomd worden om de huizen van adobe en de smalle zandweggetjes te aanschouwen. Aan het einde van de middag gaat u naar de Maanvallei (Valle de la Luna) om de patronen te bezichtigen die zijn gevormd door erosie en een heel dun laagje zout. Deze spectaculaire formaties zijn ontstaan door de aanwezigheid van een oud meer, water- en winderosie. In dit verstilde landschap zult u een prachtige zonsondergang meemaken.

U verblijft in de Alto Atacama Desert Lodge & Spa, een kleinschalige luxe lodge verborgen in een rustige vallei vlakbij Pukará de Quitor. De kamers hebben een rustieke maar elegante inrichting en hebben een terras met een panoramisch uitzicht over de schitterende vallei. Het resort heeft een eigen astronomisch observatorium.

Dag 13 Atacama woestijn

Vandaag verkent u de uitgestrekte zoutvlakte en de hoogvlakte van de Acatama woestijn. De zoutvlakte van Atacama is ongeveer 3000 vierkante kilometer groot en ligt op 2500 meter hoogte. In het hart van de Atacama woestijn, het droogste gebied op aarde, is de lucht zo extreem droog en daardoor zo transparant dat u helemaal tot aan de overkant van de zoutvlakte kunt kijken. Onder de zoutvlakte ligt een zoutmeer dat onder de stevige zoutkorst verborgen ligt. Er leven hier drie soorten  flamingo's: de Andesflamingo, de Chileense flamingo en de James' flamingo. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de vulkaan Licancabur en bezoekt u Toconao, een koloniaal dorpje met pittoreske stenen huizen en de oude Sint Lucas-kerk. Hier wordt nog steeds traditioneel gebouwd met ryoliet, een vulkanisch stollingsgesteente. Vervolgens gaat u door naar de zoutmeren Miscanti en Miñiques die op 4300 meter hoogte liggen in het nationaal reservaat Los Flamencos. Op de terugweg naar San Pedro de Atacama maakt u nog een stop bij het zoutmeer Chaxa, dat middenin de zoutvlakte van Atacama ligt. De rest van de middag is ter vrije besteding.