Air Cruise Parels van Zuid-Amerika

Dag 14 - 16: Cuzco & Machu Picchu

1 / 3
2 / 3
3 / 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Dag 12 - 14

Dag 14 - 16: Cuzco & Machu Picchu

Dag 14 Calama - Lima - Cuzco
Vliegtijd Calama - Lima 1:30 uur
Vliegtijd Lima - Cuzco: 1:10 uur

U kunt nog genieten van de faciliteiten die hotel Alto Atacama u biedt alsvorens u naar Lima in Peru vliegt en aansluitend met een lokale vliegmaatschappij naar Cuzco. Ons vliegtuig kan helaas niet landen op het vliegveld van Cuzco. De stad Cuzco ligt op 3400 meter hoogte in het hart van de Peruaanse Andes in een vruchtbaar rivierdal dat wordt gevoed door ver-schillende rivieren.

Onder het bewind van Tito Cusi Inca Yupanqui, werd de stad na een pre-Inca bezetting van meer dan 3000 jaar in de 15e eeuw opnieuw ontworpen en gerenoveerd. Het werd de hoofdstad van het Inca-rijk Tahuantinsuyo, dat in de 15e en 16e eeuw een groot deel van de Andes bestreek.

's Middags kunt u deelnemen aan een rondleiding langs de hoogtepunten van Cuzco.

Het Belmond Hotel Monasterio is gevestigd in het monumentale 16e-eeuwse seminarie van San Antonio Abad, een deel van een Inca paleis. De gewelven, arcades, wapenschilden en de kunstwerken van lokale kunstenaars geven het hotel de sfeer van een schitterend museum. In de avond zien de binnenplaatsen met kaarslicht er uit als een romantische filmset. De kamers zijn geheel in stijl ontworpen met prachtige kunstwerken en architectonische hoogstandjes, maar voorzien van moderne faciliteiten zoals Wi-Fi op iedere kamer. Het hotel ligt aan de Plazoleta Nazarenas in het hart van het koloniale Cuzco, vlakbij de kathedraal, de Plaza de Armas en de belangrijkste kloosters en kerken.

Dag 15 Machu Picchu

Het bezoek aan het legendarische Machu Picchu is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van uw reis! De luxe Hiram Bingham is de ideale trein voor wie in contact wil staan met de omgeving en volop wil genieten van de prachtige rit naar Machu Picchu. De panoramische ramen bieden een onvergetelijk uitzicht en talloze mogelijkheden om fantastische foto's te maken. Treinreizigers die met de Hiram Bingham reizen, hebben het gevoel dat ze deel uitmaken van het schitterende Peruaanse landschap. 

Het Inca heiligdom Machu Picchu ligt in een tropisch bergregenwoud op 2800 meter hoogte. Machu Picchu werd in 1911 ontdekt door de Amerikaanse archeoloog Hiram Bingham. Het is gebouwd op de top van de berg Machu Picchu. Machu Picchu betekent 'oude berg' in het Quechua. Het fort controleerde de Urubamba vallei, had een administratieve, religieuze en militaire functie en is een uitstekende weergave van de perfectie van Inca bouwkunst. Machu Picchu is een van de meest imposante en indrukwekkendste monumenten ter wereld en is dan ook terecht benoemd tot een van de zeven wereldwonderen.

Na het bezoek aan Machu Picchu gaat u met de Hiram Bingham terug naar Cuzco. Aan boord zult u genieten van een fantastisch diner.