Air Cruise Parels van Zuid-Amerika

Dag 2 - 4: Salvador de Bahia

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

 

 

 

 

 

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

 

Dag 1 & 2

Dag 2 - 4: Salvador de Bahia

Dag 2 Kaapverdië - Salvador de Bahia 
Vliegtijd 6:45 uur

Na het ontbijt vliegt u om 11.00 uur naar Salvador de Bahia in Brazilië. Laat u tijdens de vlucht verwennen door de service en geniet van de drankjes, hapjes en lunch aan boord. U komt om ongeveer 15.45 uur aan in Salvador de Bahia.

De voormalige hoofdstad van Brazilië ligt op een schiereiland met uitzicht op een baai met dezelfde naam als de staat: Bahia. Voor Brazilianen representeert  Salvador de Bahia een ontspannen levensstijl en de essentie van alles waar Brazilië voor staat: kleur, muziek en religie. 'Pelourinho' is de bijnaam van het oude stadscentrum en betekent schandpaal. U vindt er een schat aan barokke kerken en koloniale architectuur. Het stadscentrum staat op de werelderf-goedlijst van UNESCO. ’

De komende twee nachten overnacht u in het splinternieuwe Fasano Salvador Hotel.

Dag 3 Salvador de Bahia

Vandaag verkent u deze fascinerende stad. U bezoekt onder andere: de Farol da Barra (een vuurtoren die tegenwoordig dienst doet als scheepvaartmuseum) Porto da Barra met uitzicht op de forten Santa Maria en São Diogo, de traditionele wijken Corredor da Vitória en Campo Grande.

De belangrijkste en absoluut meest karakteristieke plaats is Pelourinho, het historische hart van Salvador. Deze wijk wordt door velen beschouwd als het mooiste, grootste en best bewaard gebleven voorbeeld van 17e en 18e eeuwse koloniale architectuur in heel Zuid-Amerika. De schilderachtige koloniale huizen en kerken, zoals de Igreja de São Francisco, die heel artistiek in allerlei pastelkleuren zijn geschilderd, maken een bezoek aan dit betoverende deel van de stad een must voor iedereen die in Salvador de Bahia is. 

Na de lunch maakt u een boottocht op een klassieke schoener door de Allerheiligenbaai.