Air Cruise Parels van Zuid-Amerika

Dag 4 - 7: Rio de Janeiro

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 / 3
2 / 3
3 / 3

Dag 2 - 4

Dag 4 - 7: Rio de Janeiro

Dag 4 Salvador de Bahia - Rio de Janerio
Vliegtijd 2:15 uur

U kunt op uw gemak genieten van uw ontbijt voordat u in de loop van de morgen naar Rio de Janeiro vliegt. U luncht aan boord van uw vliegtuig. 

De schoonheid van het altijd bruisende Rio de Janeiro is legendarisch: de Corcovado, het standbeeld van Christus de Verlosser, Pão de Açúcar (Suikerbroodberg), de stranden van Copacabana en Ipanema en het grootste stedelijke tropisch regenwoud ter wereld.

De inwoners van Rio de Janeiro noemen zichzelf Cariocas, dat ‘huis van de blanken’ betekent in een lokale indianentaal. Deze verzamelnaam geeft goed weer dat de inwoners nazaten zijn van mensen met verschillende achtergronden. De inwoners van Rio de Janeiro hebben gezondheid en schoonheid hoog in het vaandel staan. De geschiedenis, kunst, folklore en populaire muziek weerspiegelen de culturele rijkdom van de stad. Ook de Nederlanders maken deel uit van die geschiedenis. Van 1630 tot 1654 was bijna heel Brazilië een Nederlandse kolonie, genaamd Nederlands-Brazilië.

U overnacht in het zeer elegante Belmond Copacabana Palace dat ligt aan het wereldberoemde Copacabana strand en is een van de beste hotels van Rio de Janeiro. De zeer ruime kamers van het Belmond Copacabana Palace zijn individueel ingericht met Engelse antieke meubels en originele kunstwerken die in een ‘paleis’ thuishoren.

Dag 5 Rio de Janerio

U maakt vandaag kennis met deze bruisende stad en haar vele facetten. U bezoekt de diverse bezienswaardigheden in het centrum van Rio de Janeiro en gaat via de oude wijk Urca naar de voet van de Suikerbroodberg. Met de kabelbaan gaat u 215 meter omhoog naar de steile Morro da Urca. Met een andere kabelbaan gaat u verder omhoog over het ruige en weelderig begroeide landschap naar de 395 meter hoge top, waar u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over Rio de Janeiro. Vanaf de wijk Cosme Velho beklimt een tandradbaantje de steile en beboste helling van Corcovado (de gebochelde). Op de top staat op een hoogte van 710 meter het standbeeld van Christus de Verlosser, een van de bekendste en meest bezochte monumenten ter wereld en een van de zeven wereldwonderen. 

Het dichte tropische regenwoud Floresta da Tijuca rond de voet van Corcovado is begin jaren zestig een nationaal park geworden. Na het bezoek aan de Maracanã en het nabijgelegen Sambódromo, ontworpen door Oscar Niemeyer, gaat u terug naar uw hotel.