Air Cruise Parels van Zuid-Amerika

Dag 8 - 10: Buenos Aires

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Dag 7 & 8

Dag 8 - 10: Buenos Aires

Dag 8 Foz do Iguaçu - Buenos Aires

Na het ontbijt maakt u nog een laatste excursie naar de watervallen voordat het park open gaat voor het publiek.

In de loop van de morgen vertrekt u naar Buenos Aires in Argentinië. U luncht aan boord van uw vliegtuig.

Buenos Aires is een van de belangrijkste metropolen ter wereld en heeft 11 miljoen inwoners. De stad wordt gezien als de meest elegante en actieve van Zuid-Amerika. Het is bovendien de stad die de essentie van het diverse en heterogene Argentinië het best karakteriseert. Ondanks de moderne en dynamische activiteiten, heeft de stad al haar oude tradities behouden. U zult al snel in de ban raken van de sfeer, het kenmerkende karakter van iedere stadswijk, de culturele en architecturale rijkdom en de vriendelijke bevolking. Deze ingrediënten samen maken Buenos Aires tot een zeer boeiende en kosmopolitische Zuid-Amerikaanse havenstad.

U overnacht in het Alvear Palace Hotel. Dit hotel is al decennia lang het thuis van illustere gasten van over de gehele wereld en wordt beschouwd als het beste hotel in Buenos Aires. Het hotel is gebouwd in 1932 door Dr. Rafael de Miero. De kamers zijn ontworpen in Lodewijk XIV- en Lodewijk XVI-stijl, met zijden gordijnen, meubilair in Empire-stijl en schilderijen van Argentijnse kunstenaars. Het Alvear Palace Hotel bevindt zich in de chique wijk Recoleta, genesteld tussen de beste boetieks, antiekwinkels, restaurants en culturele beziens-waardigheden. 

Dag 9 Buenos Aires

Na het ontbijt gaat u Buenos Aires verkennen. U bezoekt het beroemde plein van de 'dwaze moeders’ (Plaza de Mayo) gelegen aan de historische laan Avenida de Mayo, de Casa Rosada waar de regering zetelt, het witte Cabildo (dat een historische plaats is voor de bestuursrechtelijke macht en tegenwoordig een klein museum) en de imposante kathedraal. De wijk San Telmo is zeer geliefd om zijn koloniale architectuur en geschiedenis. In deze historische buurt ziet u aan de geplaveide straatjes
af en toe nog de beroemde 'conventillo', huizen waar meerdere gezinnen in woonden, maar waar vandaag de dag vooral antiquairs en tweedehandswinkeltjes in gevestigd zijn.

La Boca is gelegen aan de zuidelijke stadsrand aan de rivier de Riachuelo. La Boca is een typische kleurrijke buurt die nog steeds de nostalgische sfeer ademt van Europese immigranten. Puerto Madero is een moderniseringsproject van het oude stadsdok. Het heeft een ultramoderne uitstraling, maar blijft trouw aan zijn koopvaardijverleden: restaurants, bars en luxe gebouwen staan er zij aan zij. 

‘s Avonds dineert u in El Querandí. Het gebouw dateert uit 1867. Querandí El Tango is een gezellig en bijzonder tangocentrum, waar u kunt genieten van uw diner terwijl een prachtige tangoshow wordt opgevoerd. De minister van Cultuur heeft de locatie beschreven als 'de levende getuige van de stadsgeschiedenis' van Buenos Aires en een 'zeer uniek café'.