Air Cruise Parels van Zuid-Amerika

Dag 9 - 11: El Calafate

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

 

 

Dag 7 - 9

Dag 9 - 11: El Calafate

Dag 9 Buenos Aires - El Calafate
Vliegtijd 2:50 uur

U neemt afscheid van Buenos Aires. Na het ontbijt vliegt u om 10.00 uur naar El Calafate. Van de drukke stad naar de imponerende natuur van Patagonië is nog geen 3 uur vliegen. Patagonië is het gebied in het uiterste zuiden van Latijns-Amerika. Het
strekt zich zowel uit over Argentinië als over buurland Chili. In Patagonië ligt onder andere de Perito Morenogletsjer, het Argentinomeer en het Viedmameer. 

El Calafate is een stadje aan de oever van het meer Lago Argentino dat ligt aan de voet van een berg. ’s Middags bezoekt u de machtige Perito Morenogletsjer, gelegen in het nationaal park Los Glaciares. Perito Moreno is de bekendste gletsjer aan de Argentijnse kant van de zuidelijke Andes. Met een hoogte van 30 tot 60 meter is de gletsjer niet de hoogste van het gebied, maar absoluut een van de belangrijkste. Vanaf de brug kan de gletsjer van verschillende kanten worden geobserveerd.
Dit biedt de gelegenheid spectaculaire panoramafoto's te maken of te mijmeren bij dit bijzondere natuurmonument.

U overnacht in het kleinschalige Xelena Hotel. Dit hotel ligt aan het Lago Argentino in El Calafate en heeft een prachtig uitzicht over het Lago Argentino.

Dag 10 El Calafate

Vandaag heeft u de keuze uit twee opties om de prachtige natuur van Patagonië te ontdekken. U kunt ervoor kiezen om gedurende een wandeling van 2 à 3 uur een bezoek te brengen aan El Chaltén en de berg Cerro Fitzroy, of een boottocht te maken over het Lago Argentino. El Chaltén is een klein dorp dat wordt beschouwd als de nationale trekking hoofdstad. Het is ideaal voor degene die even wil ontsnappen aan de drukte en in direct contact wil staan met de natuur. Het dorpje is gesticht in 1985 en heeft ongeveer 400 inwoners die het totaal geen probleem vinden om geen gebruik te kunnen maken van hun mobiele telefoon of internet, omdat er geen netwerkbereik is. Hoewel het dorp iets meer dan 1,5 km lang is, beschikt het over alle noodzakelijke diensten voor een onvergetelijk verblijf op de hellingen van de Cerro Fitzroy. Op deze dag in El Chaltén is er een aantal opties voor activiteiten onder begeleiding van een gids. Wij raden u aan om een wandeling naar het meer Laguna Capri te maken, de wandeling duurt ongeveer 2 uur. Kiest u voor de boottocht, dan vaart u over het Lago Argentino en bezoekt u de gletsjers Spegazzini en Upsala.