Koninklijke Rijn Cruise 'Rex Rheni'

Dag 2: Krupp Dynastie, Industriële Welvaart & Muziek

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Dag 1

Dag 2: Krupp Dynastie, Industriële Welvaart & Muziek

Terwijl u geniet van uw diner en nachtrust vervolgt de Savor haar route en passeert u de grens met Duitsland. Aan het begin van de ochtend arriveert u in Duisburg.

Nadat de Rijn rond 1200 ‘zijn bed verliet’ en Duisburg daarmee zogezegd op het droge zette, duurde het meer dan 600 jaar tot de dringend benodigde toegang tot het water weer tot stand werd gebracht. 

In Duisburg/Essen kunt u desgewenst het industriële verleden van heel dichtbij beleven. Hoog boven op hoogoven 5 in het Landschaftspark Duisburg-Nord kijkt u uit over het hele stadsgebied en ervaart u de speciale charme die uitgaat van dit industriële erfgoed.

Vandaag maakt u kennis met kolenmijn en industriecomplex Zollverein dat sinds 2001 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In 1986 werd het werk in de mijnen stopgezet. Tevens brengt u een bezoek aan Villa Hügel, stille getuige van een rijk verleden van de ooit zo machtige Krupp dynastie. Dit  classicistisch landhuis werd gebouwd rond 1870 in opdracht van de fabrikantenfamilie Krupp die deze villa drie generaties lang heeft bewoond. Een prachtige kasteelachtige villa die beschikt over 269 kamers. Air Cruise Collection trakteert u op klassieke muziekklanken in een Industrieel decor.

Eenmaal terug aan boord geniet u al varend van een heerlijk diner. Rob de Wijk heeft nog een leuke verrassing voor u in petto. Aan het einde van de avond arriveert u in Keulen.