Koninklijke Rijn Cruise 'Rex Rheni'

Dag 4: Rüdesheim Experience - Burchten, legendes en wijnen

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

Dag 3

Dag 4: Rüdesheim Experience - Burchten, legendes en wijnen

Loreley Passage - Andernach - Rüdesheim

De Loreley of Lorelei is een 132 meter hoge rots langs de rechteroever van de Rijn. Op dit punt maakt de rivier een scherpe bocht, waardoor er een stevige stroming ontstaat. Vele schepen zijn op dit punt vergaan. Hierdoor ontstond de legende van de nimf van de Loreley.

Volgens die legende zouden er ooit nimfen rond de Rijn hebben gewoond. Toen de mensen zich op de oevers vestigden werden ze verjaagd. Slechts één nimf bleef achter. Zij kon geen afscheid nemen van de Rijn en vestigde zich op de hoge rots, vanwaar zij zicht had over de hele rivier. Met haar prachtige, treurige zang, haar schoonheid en haar lange, gouden haren wist zij de schippers zo te betoveren, dat die hun aandacht voor hun schepen verloren en door de sterke stroom op de rotsen liepen.

Burchten & Kastelen route

Prachtig strategisch gesitueerde kastelen betoveren het panorama. De Rijn baant zich al slingerend een weg door het gebergte, met z’n prachtig begroeide wijnhellingen. Na de lunch op het zonnedek van uw schip komen we aan in Rüdesheim.

Rüdesheim ligt in het mooie gebied Rheingau. De omgeving bestaat uit heuvels, wijngaarden en bossen. De geschiedenis van Rüdesheim gaat terug tot de 15e eeuw. Het middeleeuwse centrum van Rüdesheim is goed bewaard gebleven. Hier vindt u eeuwenoude vakwerkhuizen. In het centrum zijn veel terrasjes, restaurants,  wijnlokalen en cafés te vinden. In Rüdesheim kunt u met een lokale gids een stadwandeling maken, deelnemen aan een wijnproeverij of een fietstocht maken naar de wijngaarden in de omgeving van het stadje. Vanuit het centrum van Rüdesheim voert de kabelbaan u naar het Niederwalddenkmal. Vanuit de kabelbaan heeft u onderweg een mooi uitzicht over de stad en het glooiende landschap. In de loop van de avond vertrekt u naar Speyer.