Koninklijke Rijn Cruise 'Rex Rheni'

Dag 6: Frankfurter delicatessen en Culinair genieten

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Dag 5

Dag 6: Frankfurter delicatessen en Culinair genieten

Het schip verlaat Mainz vroeg in de ochtend. Deze morgen kunt u genieten van de uitzichten en van een fantastische brunch alvorens u aan het einde van de ochtend arriveert in Frankfurt.

De stad Frankfurt am Main is de vijfde stad van Duitsland. De meeste mensen kennen Frankfurt vooral als het fi nanciële hart van Duitsland. De Duitse aandelenbeurs is gevestigd in het centrum van Frankfurt. Ook de Europese Centrale Bank is hier gevestigd, waardoor de stad feitelijk ook het financiële hart van Europa is. Maar met een schilderachtige wijk vol cafeetjes, veel musea en een stadsstrand is de metropool véél meer dan de financiële hoofdstad van Europa. Frankfurt voelt klein, dat merkt u vooral op het gezellige Römerberg, het stadhuisplein van Frankfurt. Hier staan alle belangrijke gebouwen van de stad. Veel daarvan zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd maar daarna direct in de oude glorie hersteld.

Vandaag verkent u de stad op een bijzondere manier. Heeft u interesse in een museumbezoek dan is er een grote keus uit meer dan 40 musea. Meer dan de moeite waard zijn het archeologisch museum, het Goethe museum en het Stadler museum. In de loop van de middag gaat u genieten van de typische Frankfurter specialiteiten zoals Handkaas, Groene saus, de echte Frankfurter worst, huisgemaakte Appelcider en de Rieslingwijnen.

Het diner is vandaag van culinair hoog niveau! Op 200 meter boven de stad is het restaurant van de Main Tower gevestigd op de 53ste verdieping. Hier heeft u het mooiste en meest spectaculaire uitzicht over de stad.