Koninklijke Rijn Cruise 'Rex Rheni'

Dag 7: Koblenz - Hightech en de Romeinen

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Dag 6

Dag 7: Koblenz - Hightech en de Romeinen

U komt vroeg in de morgen aan in Mainz. Gesticht door de Romeinen en noemden het Mogontiacum. Vanaf de achtste eeuw is deze Duitse stad een bisdom. De Dom van Mainz en de Sint-Stefanuskerk werden gebouwd in opdracht van één van de belangrijkste (aarts)bisschoppen, namelijk Willigis.

In 1476 opende de eerste universiteit in Mainz. Deze werd gesloten in de 17e eeuw en pas in 1946 opende er een nieuwe universiteit.

De Johannes Gutenberg universiteit is vernoemd naar de beroemde boekdrukker Johannes Gutenberg. Tijdens een stadwandeling maakt u kennis met de belangrijkste bezienswaardigheid van deze oude stad en haar rijke geschiedenis zoals Dom St. Martin, het Gutenberg Museum, de vensters van Chagall in de kerk St. Stephan en het keurvorstelijk slot.

U kunt deze morgen ook een bezoek brengen aan de Opel autofabriek. Het bedrijf Opel werd in 1862 opgericht door metaalbewerker Adam Opel in zijn geboorteplaats Rüsselsheim. Daar staat het hoofdkantoor nog steeds. Het automerk is uitgegroeid tot een van de grote Europese autofabrikanten en beschikt over elf fabrieken en drie ontwikkelings- en testcentra in zes verschillende landen. Het bedrijf heeft ongeveer 34.500 werknemers in Europa, waarvan er ongeveer 15.600 in Rüsselsheim werken. Zij werken met de meest geavanceerde productiefaciliteiten ter wereld.

Wilt u Mainz op een bijzondere manier ontdekken dan raden wij u aan een tour te maken met de zeer populaire Mini Hot Rods. Deze voertuigen zijn dé hype in Duitsland en hebben steden als Hamburg, Frankfurt en Berlijn binnen zeer korte tijd stormenderhand veroverd.

De lunch is aan boord. Aan het einde van de middag arriveert u in Koblenz. Koblenz, door de Romeinen ‘Confluenza’ genoemd, ligt tussen drie bergketens: de Hunsrück, de Eifel en het Westerwald, op een interessant kruispunt waar de rivieren Rijn en Moezel samenstromen. De Romeinen vonden het toen al een strategische plek. Aan het einde van de 19e eeuw kwam er op het Deutsches Eck een gigantisch standbeeld van Kaiser Wilhelm I te staan, dat flink werd gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De sokkel bleef leeg, totdat Oost- en West-Duitsland weer één werden. Sindsdien kijkt Wilhelm I weer over de rivieren uit.

Het diner vanavond is een evenement op een bijzondere locatie.