Cruise Hollands Welvaren

Dag 6: Hanzestad Harlingen & Waddenzee

1 / 3
2 / 3
3 / 3

Dag 5

Dag 6: Hanzestad Harlingen & Waddenzee

Harlingen is een prachtige Hanzestad gelegen aan de Waddenzee. Het is de belangrijkste haven van Friesland en een van de Friese elf steden. De stad verkreeg haar stadsrechten al in 1234 en is daarmee als stad ouder dan bijvoorbeeld Amsterdam. Harlingen zelf heeft maar liefst tien binnenhavens en is de toegangspoort tot de Waddenzee.

Nederlanders kennen de naam Harlingen van de veerdienst naar Terschelling en Vlieland, maar Harlingen is veel meer dan dat. Het historisch centrum ademt de rijke geschiedenis van de Gouden Eeuw en was vanaf 1644 de zetel van de Friese Admiraliteit.  

De oorspronkelijke grachtengordels zijn nog grotendeels terug te vinden, net als de pakhuizen en de in Hollandse stijl gebouwde huizen. Enkele voormalige pakhuizen aan
de prachtige Noorderhaven zijn: Brittania, Java en Sumatra.

Vlakbij Harlingen vindt u een aantal zeer interessante bezienswaardigheden: het wereldberoemde Eise Eisinga Planetarium in Franeker, het Kazemattencomplex bij Kornwerderzand, de Harlinger aardewerk- en tegelfabriek en de grootste drijvende hal van Nederland van superjacht-bouwer ICON Yachts.  

Wij bieden u de keus om in de ochtend een van deze bezienswaardigheden te bezoeken. Na de lunch maakt u een schitterende zeiltocht met antieke Klippers over de Waddenzee.